Съдията със забрана да влиза в САЩ отказа да говори - 24novini.bg

Съдията със забрана да влиза в САЩ отказа да говори

Съдия Андон Миталов е със забрана да влиза в САЩ заради корупция Съдия Андон Миталов е със забрана да влиза в САЩ заради корупция
06.02.2020 | 08:02
(1 глас)

Андон Миталов от Специализирания наказателен съд, който вчера беше обявен като човека, на когото САЩ наложиха забрана да влиза в страната заради корупция, отказа да коментира новината пред медии.

 

Той беше намерен от Нова телевизия, докато напускаше работното си място към 17:30 ч. снощи с жена.

На въпрос на Нова телевизия корумпиран ли е, Миталов отвърна: „Какъв е този въпрос?”, затваряйки грубо вратата на таксито си.

Той добави, че ще обясни допълнително ситуацията със забраната от САЩ.

Забраната на Миталов и семейството му да влизат на територията на Съединените щати беше обявена от държавния секретар Майк Помпео.

В изявлението на Помпео се казва, че в качеството си на длъжностно лице Миталов е участвал в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно компрометират независимостта на демократичните институции в България.

Съдия Андон Миталов пусна шефът на "Русофили" Николай Малинов за визита до руската столица миналата есен, след като избухна шпионския скандал, а сред това Малинов бе награден с орден от Путин.

Тогава българската прокуратура и контраразузнаване имаха оперативни данни за съдийска съвест, мотивирана с пари.

Решението на Миталов бе повече от странно, защото то отменяше несъществуващ акт на прокуратурата, само и само Малинов да замине при Путин.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...