Статии с етикет: корупция - 24novini.bg
Статии с етикет: корупция - 24novini.bg

Сто години ще са необходими на дюните в къмпинг "Смокиня", които бяха унищожени от багеристи. Нарушителите бяха изпратени там от бургаски бизнесмен, собственик на каравана, да изравнят дюните, защото му пречели на гледката. "Десетилетия ще са нужни да се оправят щетите, казаха от община Бургас", като обясниха, че са засегнати т.нар. бели дюни.

От БСП са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов, с което го призовават да спре възлагането на концесията на Летище София, докато се произнесе Европейската комисия, която от Левицата са сигнализирали. 

 

След като избухна скандалът със задържаните журналисти, които сигнализираха за корупция при обществени поръчки, в които е участвала фирмата „Джи Пи груп“, премиерът Бойко Борисов нареди изваждането на компанията от проектите, а самите те се отказаха от строителството на тунела „Железница“ на магистрала „Струма“ и един от големите столични ремонти. 

 

"Нито един от министрите, депутатите или кметовете на ГЕРБ не бяха сериозно проверени през тази година по Антикорупционния закон. Вместо това Комисията насочи
вниманието си основно към техните опоненти. Така Антикорупионният закон за едни е майка, а за други - мащеха".

 

 

„Антикорупционният закон се оказа с купища двойни стандарти. Очевидно е, че зад него прозира желанието на властта да удря някои хора“, каза пред председателят на Движение „България на гражданите“. БНР Димитър Делчев –

 

Припомняме ви най-четената статия в 24новини.бг за скандала с арестуваните журналисти Димитър Стоянов от "Биволъ" и Атила Биро от румънския радследващ сайт "Райз проджект". Статията публикуахме на 14 септември. В нея посочихме 10 институции и хора с власт, които по закон следваше да се заемат с установените от журналистите факти и да проверявт действително има ли корупция и незащитен публичен интерес.

Десислава Иванчева заяви пред bTV, че "обвинението й за подкуп е мръсна циркаджийска история". Прокуратурата коригира и намества данните, свързани с делото, каза още отстраненият кмет на „Младост”. "Тези 15 хил. за прокуратурата какво означава – за офертата да ме отстранят. Даже ми е обидно, че струвам 15 хил. даже не евро, а лева”, коментира Иванчева.

 

При съвместна акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура е разбита група от фирми, уличени в данъчни измами и пране на пари, стана ясно от брифинг на заместник-главния прокурор Иван Гешев, заместник-директора на ГДБОП Стоян Темелакиев и наблюдаващият делото прокурор Кирил Пейчинов.

Вече 9 месеца не се работи по подаден от г-жа Иванчева и г-жа Петрова сигнал срещу инвеститор в "Младост". Това заяви бившият пиар на "Младост" Петър Кърджилов на пресконференция в БТА днес.

371 млн. лева бяха предвидени за проектите за модернизация на армията през 2018 г. Тъй като няма сключени договори, тези пари ще се използват за друго, защото, така или иначе, са гласувани за МО. 

 

Страница 1 от 11

Горещи теми

Нагоре...