Статии с етикет: корупция - 24novini.bg
Статии с етикет: корупция - 24novini.bg

Има силни симптоми за купен вот. Това е тревожно и трябва да се търсят както законови, така и организационни решения. ГЕРБ стабилизира корупционната среда.

Центърът за градска мобилност е перлата в короната на общинските предприятия на Столичната община, а одит, който се прави между 2014 и 2016 г. показва редица нарушения.

 

Тази седмица така и не се проведе дебат на кандидтите за кмет на София, но ние поставяме въпросите, на които г-жа Фандъкова трябва да отговори. В началото на годината се направи одит на общинското предприятие "Чистота Искър", изводите от който са смущаващи - нагласени обществени поръчки, некомпетентно управение, фиктивни назначения в дружеството и други редица нарушения. Докладът бе скрит от Общинския съвет.

 

Президентът на Румъния Клаус Йоханис започва консултации за сформиране на нов кабинет, след като лявото правителство на Виорика Дънчила падна. 

Средният размер на подкупите, които сърбите са давали през миналата година, е бил 74 евро, а според тях най-корумпирани са лекарите и полицаите, следвани от държавната администрация и митничарите, показва проучване по проекта "Превенция и борба с корупцията", финансиран от ЕС, пише в. "Политика".

 

Спецпрокуратурата обяви, че петима служители на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Бургас са обвинени за корупция, като част от организирана престъпна група за искане и получаване на подкупи, съобщиха от Специализираната прокуратура, цитирани от БНР.

 

Докато държавата продължава да се тресе от скандали и протести около африканската чума по свинете, а граждани сигнализират как умъртвени домашни прасета няма къде да бъдат загробени, Българската агенция по безопасност на храните плаща огромни суми за изгаряне на месо с мобилни инсинератори, които не се включват в борбата с чумата.

Яне Янев е подал сигнали към етичната комисия на ГЕРБ, съобщи самият той пред bTV. Сигналът е за работата на общинските съветници на ГЕРБ в Сандански за последните 4 години и за незаконен водопровод, свързан с брата на кмета на града от ГЕРБ.

Отдел "Вътрешна сигурност" разследва КАТ-Казанлък, както и местното полицейско управление за корупционна схема на служителите, съобщи бТВ.

 

Бившият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Янчо Янев е осъден за длъжностно престъпление.

Страница 1 от 18

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...