Статии с етикет: корупция - 24novini.bg
Статии с етикет: корупция - 24novini.bg

Спецпрокуратурата обяви, че петима служители на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Бургас са обвинени за корупция, като част от организирана престъпна група за искане и получаване на подкупи, съобщиха от Специализираната прокуратура, цитирани от БНР.

 

Докато държавата продължава да се тресе от скандали и протести около африканската чума по свинете, а граждани сигнализират как умъртвени домашни прасета няма къде да бъдат загробени, Българската агенция по безопасност на храните плаща огромни суми за изгаряне на месо с мобилни инсинератори, които не се включват в борбата с чумата.

Яне Янев е подал сигнали към етичната комисия на ГЕРБ, съобщи самият той пред bTV. Сигналът е за работата на общинските съветници на ГЕРБ в Сандански за последните 4 години и за незаконен водопровод, свързан с брата на кмета на града от ГЕРБ.

Отдел "Вътрешна сигурност" разследва КАТ-Казанлък, както и местното полицейско управление за корупционна схема на служителите, съобщи бТВ.

 

Бившият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Янчо Янев е осъден за длъжностно престъпление.

България трябва да направи повече усилия за справяне с риска от корупционни практики. Българските власти ще трябва да покажат конкретни резултати, подкрепени от окончателни присъди по корупционни дела на високо ниво, посочва доклад на ЕК за борбата с корупцията у нас, цитиран от Ройтерс.

Годишните препоръки за икономически растеж за държавите членки на Европейския съюз България е намерила място именно с прането на пари и корупцията по високите етажи.

"Ако не могат да бъдат събрани глобите от бенефициентите, които са злоупотребявали със средства, получени по Програмата за развитие на селските райони, санкциите ще са за сметка на републиканския бюджет", каза в студиото на bTV бившият министър на земеделието Мирослав Найденов, който се отцепи от ГЕРБ и учреди партия "БАСТА" преди време.

Спецпрокуратурата внесе в Специализирания наказателен съд искане за постоянен арест на кмета на община Божурище Георги Димов. Той е от партия ГЕРБ. съдът реши кметът да остане в ареста за постоянно.

 

"Който взел - взел". Наказани за къщите за гости няма да има, в МЗХГ имаше фрапираща некомпетентност. Това стана ясно от думите на бившия земеделски министър Мехмед Дикме пред bTV.

Лидерът на управляващата Социалдемократическа партия в Румъния Ливиу Драгня бе осъден окончателно на 3 години и 6 месеца затвор, предадоха агенциите. Върховният съд на страната потвърди присъдата му.

Страница 1 от 18

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...