Статии с етикет: корупция - 24novini.bg
Статии с етикет: корупция - 24novini.bg

Днес кметът на Стрелча Стойно Чачов беше привлечен като обвиняем за това, че през 2016 г. в качеството си на кмет на Стрелча е принудил общински служител да подпише молба за напускане без дата, като за целта го е заплашил, че ако не подаде молбата, ще бъде уволнен незабавно. Арестът му стана на 12 март при акция в общината.

 

Тази сутрин е арестуван кметът на Червен бряг Данаил Вълов след акция в сградата на общината. Има съмнения, че е отдал обществена поръчка на приближени лица. Оперативно-издирвателните действия са извършени от Антикорупционната комисия по разследване на досъдебно производство срещу него, съобщават от специализираната прокуратура.

Бившият заместник-министър на здравеопазването д-р Михаил Зортев и двама директори на държавната болница във Враца се сдобиха с обвинение за схемата „болница в болницата“ струвала на бюджета над 12 млн. лева. 

 

У нас често се говори за корупция, а редица от хората го приемат за ежедневие. Но от корупция не са лишени и други страни, дори и бляскавият Холивуд. 

Приемаме децата и внуците на Държавна сигурност с усмивка

 

В домовете на двама лекари от Варна са намерени над 1 милион и 600 хил. лв., съобщи БНТ.

Корупцията вече е заложена в законите на Борисов. Диктатурата се е превърнала в държавна политика, заяви пред членовете на Пленума на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова. 

 

Вчера стана известно, че заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, ще отпътуват заедно за молитвената закуска при Доналд Тръмп.

 

Според бившия вицепремиер и настоящ специален съветник на еврокомисаря по бюджета Гюнтер Йотингер Ивайло Калфин чиновниците, изнесли информацията за проблемите около „Ларгото“ в София ще бъдат наказани или уволнени. 

Депутатът от БСП Елена Йончева, която е и автор на разследването на схеми за източване на пари от управляващи, станало по-известно като аферата „Ало, Банов съм“, заяви пред бТВ, че ще изпрати записа и събраните документи и до Европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ.

 

Страница 1 от 13

Горещи теми

Нагоре...