Статии с етикет: корупция - 24novini.bg
Статии с етикет: корупция - 24novini.bg

"От 2000-та година около 170 малки водноелектрически централи са построени, като за поне 140 от тях ние сме доказали, че са незаконни. Другите не казвам, че са законни. Добрите примери са единици.". Това заяви Пенчо Пандъков, експерт хидробиолог, цитиран от БНР.

 

България продължава да е пропита с корупция. България има много да наваксва. Далече е от отмяната на визите. 

 

От Съединените американски щати са готови да санкционират корумпирани българси управници и техните семейства с цел да помогнат на Българуя в борбата с корупцията. Това заяви американският посланик в България Херо Мустафа пред Атлантическия клуб, цитирана от "Дневник". 

 

Американският президент Доналд Тръмп има агресивнои поведение към критичните медии. Борисов също и едва ли двамата ще пбсъждат тези проблеми при срещата си. 

 

Има силни симптоми за купен вот. Това е тревожно и трябва да се търсят както законови, така и организационни решения. ГЕРБ стабилизира корупционната среда.

Центърът за градска мобилност е перлата в короната на общинските предприятия на Столичната община, а одит, който се прави между 2014 и 2016 г. показва редица нарушения.

 

Тази седмица така и не се проведе дебат на кандидтите за кмет на София, но ние поставяме въпросите, на които г-жа Фандъкова трябва да отговори. В началото на годината се направи одит на общинското предприятие "Чистота Искър", изводите от който са смущаващи - нагласени обществени поръчки, некомпетентно управение, фиктивни назначения в дружеството и други редица нарушения. Докладът бе скрит от Общинския съвет.

 

Президентът на Румъния Клаус Йоханис започва консултации за сформиране на нов кабинет, след като лявото правителство на Виорика Дънчила падна. 

Средният размер на подкупите, които сърбите са давали през миналата година, е бил 74 евро, а според тях най-корумпирани са лекарите и полицаите, следвани от държавната администрация и митничарите, показва проучване по проекта "Превенция и борба с корупцията", финансиран от ЕС, пише в. "Политика".

 

Спецпрокуратурата обяви, че петима служители на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Бургас са обвинени за корупция, като част от организирана престъпна група за искане и получаване на подкупи, съобщиха от Специализираната прокуратура, цитирани от БНР.

 

Страница 1 от 19

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Нагоре...