24новини - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

24новини

В началото на следващата година нова ромска партия ще помага на ГЕРБ да отклонява гласове в тяхна полза. Това стана ясно от участието в "Тази сутрин" на bTV на бившият треньор по бокс Пламен Александров, който ще е лидер на новата партия. Тя самата нямало да бъде ромска, увери той.

 

Абсурдите на ГЕРБ с т.нар. "таен арест" удариха и... децата в детските градини. "Децата от занималня, които не са взети до 18.00 ч. ще бъдат отвеждани в 7-мо РУ на МВР“. Това съобщение, залепено в столично училище и публикувано във Фейсбук предизвика реакции от смях до гняв сред родителите. Очевидно въпросният педагогически съвет има правни компетенции колкото и шефът на правната комисия в парламента от ГЕРБ Данаил Кирилов, предложил "тайния арест" като норма в НПК.

 

Държавата ще обяви обществена поръчка за новото трасе на газов хъб „Балкан“ и в частност за газовата инфраструктура от турско-българска граница до българо-сръбската граница, която съвпада с трасето на втората тръба на Турски поток, обяви енергийният министър Теменужка Петкова, цитирана от БНР.

 

Големи кубове като пейки ще ограничават движението покрай трамвая на Графа, видя репортер на 24novivni.bg. Това вероятно е поредното стряскащо решение след неудачните опити - с "перкита на акули", както ги нарекоха фейсбук зевзеци, и още по-любопитните "силиконки" - ограничителите, наподобяващи така популярните силиконови подобрения.

 

Протестът на строителите се пренесе пред Народното събрание. 

 

Струпаната строителна техника на изхода на София на бул. „Цариградско шосе“ се изтегля, предаде репортерът на 24новини Севда Йорданова. 

 

Днес Георги Гергов от БСП, бизнесмен и почетен консул на Русия, има рожден ден. И получи подарък от премиера Борисов - 43,2 млн. лева за "дупката във Варна", както е известен на гражданите изкопът в центъра на морския град.

 

От днес БДЖ започва предварителна продажба на билети за коледните и новогодишните празници. 

Около 1000 тежки машини са блокирали "Цариградско шосе" от ранните часове днес. В километрична опашка от строителна техника, камиони и тирове са и машини на станалата известна с некачествените ремонти на столицата фирма "Джи Пи груп". Тирове и камиони вече има от отбивката за бул. „Брюксел“ до Околовръстния път по трасето на "Цариградско шосе".

 

Самолетът, с който вицепремиерът Красимир Каракачанов и други членове на кабинета са пътували към Брюксел, е кацнал аварийно във Виена. 

Смята се, че мъж да сънува две жени, не е лошо. Но за премиера Борисов, обзалагаме се, това е кошмар. Защото със сигурност вече сънува Йорданка Фандъкова срещу Мая Манолова на балотаж за кмет на столицата. А това, признаваме и ние, си е страшничко след кошмара с балотажа на президентските избори на Цецка Цачева срещу Румен Радев. Загубен от ГЕРБ. Срамно и мъчително.

 

Двама души са загинали, а 15 са ранени след експлозия на бензиностанция край италианския град Борго Кинцио.

Страница 1 от 26

Горещи теми