24новини
24 часа новини, вести, факти, коментари

24новини

Намаляване на ДДС с 2% ще доведе до това 1 млрд. лева да остане в джоба на гражданите и бизнеса. Вместо това правителството предлага да вдигне осигуровките, което ще удари и бизнеса, и работещите, най-вече тези сектори като ИТ бизнеса, които дърпат икономиката. 

 

И днес ще е слънчево. Очаква се минималните температури да са между 4 и 9 градуса, а максималните межди 20 и 25. 

 

19-годишен младеж е бил ударен от лек автомобил в Своге тази вечер, съобщи бТВ. 

 

Шестима, чакащи за трансплантация на бял дроб, са починали през 2018 г. В България подобни операции не се правят, а от месеци здравните власти не могат да намерят чужда клиника, където да изпращат пациентите, показа репортаж на Нова телевизия. Последният починал е Адриан Петков на 29 години, за когото съобщихме на 13 октомври, в събота.

 

Кениецът Стивън Киплагат триумфира в Маратона на София, който се проведе днес. Участие взеха рекордните 5 хиляди души - двойно повече от миналата година.

 

Румен Радев изрази очакване извършителят на убийството на Виктория Маринова да понесе цялата тежест на закона, съобщи БНР. Това се случи на деветия ден от убийството, през което време държавният глава избра да мълчи по казуса, по който веднага реагираха и шефът на ЕК, и генералният секретар на ООН, и водещи световни медии, и Репортери без граници, и еврокомисари, и цяла Европа.

 

"Имам голямото притеснение и съм почти сигурен, че за съжаление предстои България да вземе едно изцяло погрешно решение в областта на самолетите", каза Росен Плевнелиев пред Bulgaria On Air, визирайки офертата за шведските изтребители "Грипен".

 

През м. април, когато палатковият лагер на майките на децата с увреждания още не беше разпънат пред Народното събрание, още не ги бяха викали за безкрайни срещи по ведомства, от които те после излизаха разплакани, не ги бяха лъгали цяло лято, не се бяха намесили политическите игри в автентичните им искания да помогнат на децата си, още не беше подал оставка социалният министър Бисер Петков;

 

Средно с 30% ще се повиши данъкът на колите със сертификат ЕВРО 1, 2 и 3, ако се приемат предложенията за промени в данъчното законодателство, предложени от Министерството на финансите. Това каза за Радио „Фокус“ председателят на Комисията по бюджет и финанси в НС Менда Стоянова от ГЕРБ.

 

Издирваният от Интерпол Антон Станоев, известен като Средната Бирма, се е предал в Специализираната прокуратура с адвокат, а днес съдът му е наложил и постоянен арест, съобщи NOVA. Той бе обвинен за участие в престъпна група за производство на нелегални цигари.

 

Появиха се нови подробности за екстрадирането на уличения за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Надеждов. Вчера съдът в Германия постани, че ще бъде върнат в България.

 

Интерпол обяви за издирване с червена бюлетина и Георги Станоев - Малката Бирма - един от така наречените Трите Бирми - баща и двама синове, сочи справка в сайта на Интерпол.

 

Страница 1 от 20

Горещи теми

Breadcrumbs