24новини - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

24новини

Десет човека са били задържани в Мадрид по време на антитерористична операция. Не е потвърдена официално информацията, че задържаните са били заподозрени във финансиране на терористични организации, в това число и Ал Кайда, но източници от полицията не отричат да е така.

Снощният проливен дъжд причини сериозни щети в Търговище. Река Врана събори подпорна стена на един от най-оживените булеварди в града - бел. „Митрополит Андрей“.

 

ДПС и БСП се срещнаха в парламента, за да обсъдят размера на партийната субсидия. Срещата бе по покана на БСП.

 

Европейският съд в Люксембург обяви пътните такси по магистралите в Германия за незаконни, тъй като се прилагат несправедливо спрямо шофьорите от другите страни от ЕС, предадоха световните агенции.

Продължават протестните действия на екоактивисти срещу презастрояването на Черноморието и против промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Тази вечер на мястото, където от няколко дни се провеждат протести - пл. Народно събрание в София започна подписката срещу закона, която ще бъде предоставена на президента Румен Радев в подкрепа на исканото от граждани и екоорганизации вето. 

 

След когреса на БСП независимата кандидатура на Мая Манолова за кмет се озова в токсична прегръдка. Манолова разполага с дни да намери противоотровата. И тези дни са преброени. Защото Манолова вече влезе в класическия политическки капан: нежелани партньори я ухажват, а тя се разграничава от вниманието им.

Три автомобила са се ударили верижно на прав участък от пътя до Крън. Нова показа снимки то мястото на сблъсъка.

Днес в 11:00 часа представители на гражданската група "Бетономорие" внасят при президента искания по отношение за Закона и Черноморието, с цел спиране на застрояването на крайбрежието. Те ще организират къмпинг пред президентството, като още през седмицата обявиха, че от 17 юни започва седмицата на протестите срещу застрояването и бетона по Черноморието.

През седмицата най-голямо любопитство преизвика качването на премиера Бойко Борисов на влак, с който той направи обход по ново релсово трасе, което се изгражда при Пазарджик с европейски средства. Това съвпадна с друго любопитно събитие - омбудсманът Мая Манолов отново направи приемна във влака. Този път тя се вози до Видин, където отиде да подкрепи протестите на медицинските работници.

Страница 1 от 45

Горещи теми

Нагоре...