24новини - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

24новини

Самозапалванията у нас през последните 10 години са вече 60, в 45 от случаите хората загинаха, спасени са едва 15 души, предотвратените случаи са още по-малко. Оцелелите са с тежки травми - не само физически - за цял живот. Държавата не води статистика.

24новини.бг обявява конкурс за

редактор-репортер, администратор на новинарския уеб сайт

Мегапротестът с метли и жълти жилетки под мотото "Народът срещу управляващата мафия и всички партии", който се организира на 16 март, натрупа почти двойна подкрепа. Миналата седмица в събитието на Фейсбук-страницата на протеста участие бяха заявили 2 600 души. Днес вече са се записали над 4 300 души. Протестът се нарича "Аз съм 16 март" по примера от протестите в подкрепа на Шарли Ебдо във Франция с хаштага #Ju suis.../ #Аз съм... (в превод от френски език).

Със Светослав Малинов сме приятели и сме правили евроизбори заедно с водач Надежда Михайлова, каза в студиото на "Лице в лице" по bTV тази вечер Стефан Тафров, който е победителят във вътрешното електронно гласуване на партията на бившия правосъден министър от второто правителство на Бойко Борисов - Христо Иванов.

 

Мариана Гарабед Печеян-Кръстева е наградена от Йорданка Фандъкова за постижения в бизнеса през 2016 година. Общински съветник в Дряново, бивш председател на ОбС в Дряново, предприемач, Печеян е майка на Николай Кръстев, който бе установен от органите на реда и извикан на разпит днес, след като клип показа шофиране с 280 км/ час по улиците на Търново със спортна кола от висок клас, каквато той притежава. Печеян е канена за модератор и гост на форуми на ГЕРБ в качеството си на бизнес-дама, но е и сърдечен приятел на партията, ако се съди по снимките с активисти и министри на ГЕРБ във фейсбук-профила й.

Вчера стана известно, че заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, ще отпътуват заедно за молитвената закуска при Доналд Тръмп.

 

Мегапротест "Народът срещу управляващата мафия и всички партии" се организира на 16 март, стана ясно от събитие на Фейсбук-страницата на протеста. То свиква хората с метли и жълти жилетки и обявява отново искания за промени в управлението и народовластие.

"Многоуважаеми, господин Тодоров, кой измисли и прие тази простотия? Нали щяхме да разширяваме моста и да правим 4 ленти за отпушване на трафика, а изведнъж ги направихме само две?! За това ли чакахме толкова дълго с надеждата да няма трафик? Тези въпроси бяха риторични. Ето го истинския - Обяснете, моля, каква е идеята на тези бус ленти... Благодаря за отговора, предварително! :)"

 

Кои са мъжете Ангел Ангелов и Иво Костов, за които от две министерства твърдят в последните 24 часа, че са ги изнудвали със схема със записи? Днес министърът на културата Боил Банов и заместник-министърът на образованието Деница Сачева в ефирите на две национални телевизии назоваха двамата мъже и посочиха случаи на изнудване чрез записи на високопставени служители от двете министерства. ГЕРБ обявиха, че няма да приемат оставката на Банов. Единият "рекетиран" е лично министърът на културата, както той самият се изрази, за времето обаче, в което е бил заместник-министър на Вежди Рашидов - през март 2016 г. Другият - директор на агенцията към МОН, отговаряща за Оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж".

 

От общественото обсъждане на бюджета на столицата, могат да се установят някои интересни факти. Които да породят повече въпроси, отколкото отговори за парите ни, които кметът Йорданка Фандъкова ще харчи през 2019 г. Тези пари ще са 1,623 млрд. лева.

 

Кметът от ГЕРБ, който съдеше избирателите си заради постовете им във Фейсбук, пак влезе в скандал. Този път прави паркинг върху антични и средновековни разкопки, а директорът на Регионалния музей съобщи пред медиите как това не вреди на археологическите ценности. Отново става дума за кмета на Стара Загора от ГЕРБ Живко Тодоров, който стана известен с дрането на прасета до старините в града, с "чували вместо светофари" на кръгово движение в Индустриалната зона и с делата, които водеше срещу избирателите си за техни постове във Фейсбук - последният му скандал.

 

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров от ГЕРБ, който съди избирател на 26 години за пост във фейсбук: „Смешник“ е леснозапомнящо се и не може да се пренебрегне. Изисква дълго време да се възстанови усещането за накърнени чест и себедостойнство.

 

Страница 1 от 30

Горещи теми

Нагоре...