24novini - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

24novini

Днес заседанието на Народното събрание ще започне с разглеждане на второ четене на Закона за личната помощ.

Еднствената линейка на столичната болница по хематология „Йоан Павел“ изчезна в понеделник. Днес линейката е открита изоставена на улица в София. 

 

Въздухът в София към 11:00 часа днес отново мина многократно границите на запрашеност. Зад #дагодишаш следим качеството на въздуха, който дишаме в София. В столицата още от сутринта замърсяването достига от 3 пъти над нормата до превишаване с 10 пъти допустимото замърсяване от 50 µg/m3. А с напредването на деня и засилването на трафика, въздухът става все по-мръсен.

Въздухът в София към 18,00 ч. днес отново мина многократно границите на запрашеност. Зад #дагодишаш следим качеството на въздуха, който дишаме в София. В Западен парк и Красна поляна данните са за точно 21 пъти над нормата - 1067 вместо 50 µg/m3. Извинението на Столична община, че горене на гуми имало само на 2-3 места в столицата не е валидно - на бул. "Консатнитн Величков", откъдето е видеото, трафик прави мръсния въздух буквално видим, а запрашеността от печките на твърдо горива се усеща

40 нелегални мигранти са били заловени през уикенда в близост до София, стана ясно от съобщение на Областната дирекция на МВР.

 

Въздухът в София към 13,20 ч. днес отново мина многократно границите на запрашеност. В Западен парк данните са за точно 20 пъти над нормата - 1009 вместо 50 µg/m3. Извинението на Столична община, че проблемът е в трафика не е валидно - днес трафик няма, София е празна.В районите на Овча купел, Факултета, Зона Б-15, Зона Б-5, Подуяне, ул. "Одрин", в района при Южния парк, при БАН на 4-ти километър, на ул. "Козлодуй" и дори в Младост числата са далеч над нормата от 50 µg/m3, като варират от 120 до 185.

Въздухът в София към 18,00 ч. днес отново мина многократно над границите на запрашеност. Запалванета на печките привечер и трафикът в столицата доведоха да рязко скачане на мръсния въздух над нормите в кварталите Суходол, Студентски град, Подуяне, Факултета, Овча купел, Горна баня, Манастирски ливади, Орландовци и на "Княз Борис I".

 

Лошото време не спря жителите на Кубрат да излязат на пореден протест срещу лошото състояние на пътищата в общината и високите данъци, съобщиха местни медии. 

 

Водещият български алпиец Алберт Попов пренаписа историята на българските ски днес в Леви, Финландия, съобщиха от Българската федерация по ски.

Директорът на Центъра за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) Татяна Калканова обяви на пресконференция, че напуска поста заради нападки срещу институцията. Тя добави, че ще съди репортера на Канал 3 Васил Иванов за, по думите й, манипулираната и неистинна информация в репортажа, станал причина тя да направи брифинга вчера и да обяви оставката си.

 

От Гугъл са уволнили 48 служители заради сексуален тормоз през последните 2 години.

 

Автомобилният гигант BMW подготвя изтеглянето на около 1,6 млн. дизелови автомобила от пазарите по целия свят, съобщава „Франс прес“, 

Страница 1 от 12

Горещи теми