Мартин Тонев - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Мартин Тонев

Мая Манолова се ангажира официално на дискусия, организирана от "Движение България на гражданите" с участието на останалите извънпарламентрани десни партии, да сезира Конституционния съд за това, че в преходните и заключителните разпоредби на закона за преминаване на чужди военни сили през страната се отменя електронната идентификация, с което се блокира възможността за електронно гласуване. На дискусията всички се обединиха около идеята, че МС и ЦИК за проеден път ще нарупат изборния кодекс, ако не вземат мерки за въвеждане на машинното гласуване в следващата изборна година. 

 

Украинският президент Петро Порошенко подписа указ по решението на Съвета за национална сигурност за въвеждане на военно положение в страната, съобщиха световните информационни агенции. 

 

Всяко второ дете е било жертва на насилие в училище, сочат данните от последното проучване на УНИЦЕФ. Затова от благотворителната организация и образователното министерство стартираха кампанята "Заедно срещу насилието". В нея седмокласници ще дават пример на петокласници.

Швейцарските крави остават без рога.Това решиха вчера на референдум жителите на алпийската страна, съобщават световните агенции.

Дребни нарушения, като неправилно паркиране и каране в бус лентата, няма да оскъпяват „Гражданската отговорност”. Това обявиха от Комисията за финансов надзор при представянето на наредбата, с която се въвежда системата „бонус-малус”.

 

САЩ не искат енергийно зависими от Русия европейски партньори. Това се разбра от участието на посланика на Вашингтон Ерик Рубин на кръгла маса на тема „Рискове и перспективи за енергийната сигурност на Югоизточна Европа“.

 

Довечера всички погледи на астролозите по света ще са насочени към Марс - кocмичecĸaтa coндa „InSight” изминa пoчти 500 милиoнa ĸилoмeтpa и e гoтoва дa ĸaцнe нa пoвъpxнocттa нa планетата.

 

Специализираната прокуратура и ГДБОП разкриха престъпна група за компютърни измами и незаконно придобиване на криптовалута на обща стойност над 5 милиона щатски долара. Криптовалута за около 3 милиона долара (равняващи се на около 5 млн. лева) е "иззета" при извършените претърсвания на компютри, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

 

Със замърсяване, надхвърлящо десет пъти допустимите норми, Република Македония е най-замърсената страна в Европа, сочат данни на Европейската агенция за околната среда, съобщава Евронюз.

 

 

Половин милион души в ЕС са починали преждевременно от проблеми, свързани в мръсния въздух през 2016г., сочат данните на Европейската агенция по околната среда. 

 

 

В повече от 20 столични училища и детски градини е имало болни от хепатит А в периода от 5 юли до 5 ноември, съобщиха от здравното министерство, цитирани от БТА. Епидемичен взрив е бил регистриран в кв. "Факултета", като са били заразени общо 153 души, от които 144 деца на възраст от 2 до 16 години.

 

За първи път в историята на България ректор на университет ще бъде освободен от длъжност заради плагиатство. Става въпрос за ректора на Техническия университет -Варна проф. д-р Росен Василев. 

 

Страница 1 от 152

Горещи теми