Мартин Тонев
24 часа новини, вести, факти, коментари

Мартин Тонев

Бедствено положение е обвено в община Лом заради безводие, съобщиха от кабинета на кмета Пенка Пенкова. След като години наред компроментираната и стара водопроводна мрежа на Лом постоянно аварираше и дни наред водоподаването беше нарушено, сега градът вече е пред бедствие. Очаква се безводието да продължи в следващите седем дни, съобщи регионалният сайт "Северозапазена България".

С напрежение премина събарянето на незаконни къщи в ромската Шекер махала в Пловдив. Районната администрация е издала предписанията за премахването на постройките преди време, но към акцията се пристъпи едва след като се изчакаха решенията на всички съдебни инстанции. Някои от делата се точат с години.

70% от пълнолетните български граждани твърдят, че в последните седмици са усетили увеличение на цените на стоките и услугите, които ползват, а 74 на сто от интервюираните очакват, че повишението на цените на основните стоки ще продължи да се случва.Това показват данни от изследване на „Галъп интернешънъл“, проведено в периода от 5 до 12 октомври. 

Интернет зевзеци заляха социалните мрежи днес с колажи на световноизвестни паметници, надраскани с графит "Локо София". 

 

Задържаният за убийството на русенската журналистка Виктория Маринова Северин Красимиров ще бъде настанен на място, което да отговаря на всички изисквания на Европейския съюз. Със сигурност няма да е луксозно помещение. Това заяви правосъдният министър Цецка Цачева.

Нов щрих в политическото напрежение в страната внесе днес председателят на парламентраната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който намекна, че след новите доказателства по отравянето на двойният агент Сергей Скрипал трябва и България да изгони руски дипломати.

Най-малко 13 души са загинали, повечето ученици, а около 50 души са ранени днес при взрив в политихническия колеж в град Керч, на Кримския полуостров, съобщи руската агенция ТАСС.

 

Евродепутатът Николай Бареков, който в края на миналата седмица се появи с Волен Сидеров и двамата обявиха намерение за предизборен съюз за европейските избори, от вчера активно участва в поредния разрив между патрньорите в патриотичната коалиция.

С над 163 млн. лв. ще се финансира развитието на спешната медицинска помощ в България по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. За целта Министерският съвет даде съгласието си ръководителят на Управляващия орган на програмата да подпише договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерството на здравеопазването за изпълнението на проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“.

 

След цяло лято даване на разнопосочни сигнали по отношение на лова на дива свиня заради чумата, идваща от Румъния, днес в крайна сметка правителството репши да облекчи индивидуалния лов.

Кабинетът отпусна 991 128 лева за ремонт на правителствения самолет, съобщи правителствената информационна служба.

Европейските лидери заминават днес за Брюксел за една от най-важните срещи на върха,посветени на Брекзит. Още преди няколко месеца стана ясно, че до днес трябва да се постигне споразумение между съюза и Великобритания как точно ще изглежда "развода" им.

Страница 1 от 141

Горещи теми

Breadcrumbs