Михаил Андреев - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Михаил Андреев

Магистър по "Право". Специализирал "Електронни медии" в Ротердам, Холандия. 

Професионален опит като редактор в онлайн изданията "Лекс" и "Правен свят".  

Дойдох тук като гражданин в продължение на позициите ми от кампанията. В кампанията щеше да се изтълкува политически, но сега съм тук като всички други граждани.

Членовете на ВСС се изгубиха в процедурата и закона и от 20 минути спорят дали да продължат, прекратят или открият нова процедура за избора на Иван Гешев за главен прокурор. В моменат те си четат закона и дори допускат решението им да отиде в Конституционния съд. Самият министър нарече създалата се ситуация "кашата е забъркана".

 

Викове "Гешев е позор" и "Мафия!" придружават гласуването във ВСС. Протестът на "Правосъдие за всеки" и "Боец" е от едната страна на сградата на ВСС, а протестът в защите на Иван Гешев е от другата страна на улицата, като между тях са струпани полицаи и служители на реда с жълти жилетки "антиконфликт".

 

След като Венеция бе наводнена от почти 2 метра вода, а вълни от над 6 метра в Адриатическо море удариха Дубровник и наводниха цяла Далмация в Хърватска, проливните дъждове предизвикаха наводнения и хаос и в Западна Гърция.

Трамвай се понесе по автомагистрала "Тракия" и предизвика вълна от майтапчийски коментари в социалните мрежа. Снимката на трамвайна мотриса се появи в групата „Забелязано в София“, а авторът на поста Martin Vokev предупреждава: „Внимание трамвай 7 по магистралата...“.

 

В четвъртък, 14 ноември, Висшият съдебен съвет ще гласува повторно кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор.

 

"България дава нагледен пример на Гърция как да се отвори за повече български фирми. Тръбите са произведени в Гърция, строителят е Гърция, Бългрия дава половин милиард, а две гръцки фирми строят."

 

Кандидатът за кмет на Ловеч от БСП на местните избори тази година Радина Банкова съобщи за оказан политически натиск чрез запориране на сметките й на база данни от НАП, които не са верни. Банкова обясни за случая по време на пресконференция на БСП в парламента тази седмица.

 

В късния следобед вчера "Демократична България" разпространи позиция до медиите, в която припомня на Бойко Борисов, Йорданка Фандъкова и висши функионери на ГЕРБ, че самите те са били членове на бившата БКП. От коалицията призоват и прокуратурата да се сезира за разкриване тайната на вота на гражданите от страна на партия ГЕРБ.

Такси блъсна пешеходка на централен пловдивски булевард. Към момента не се знае колко е пострадала жената, повалена на платното.

 

Автобус блъсна жена в Сливен. 71-годишна гражданка е настанена вчера в Отделението по реанимация на болницата в Сливен с тежки наранявания.

 

Изпълнителната власт не би трябвало да издига кандидати за поста главен прокурор, тъй като съдебната власт трябва да остане независима.Това каза в ефира на „Здравей, България” министърът на финансите Владислав Горанов.

Страница 1 от 208

Горещи теми

Нагоре...