Михаил Андреев - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Михаил Андреев

Магистър по "Право". Специализирал "Електронни медии" в Ротердам, Холандия. 

Професионален опит като редактор в онлайн изданията "Лекс" и "Правен свят".  

Граждани и община влязоха в задочен спор има ли разминаване в официалните данни за контрол на качеството на въздуха и показателите от гражданските станции. За такова разминаване 24новини.бг писа няколко пъти и показва спрените датчици на Столична Община, които често, при лош въздух, не работят.

 

Тереза Мей представи пред парламента в Лондон своя План Б за Брекзит. Тя обеща да премахне таксата за милионите граждани на Европейския съюз, които трябва да я платят, за да си гарантират правото да продължават да живеят в Обединеното кралство.

Ако не се предприемат мерки за намаляване на икономическите неравенства, общественото напрежение ще се повиши критично и "котелът няма да издържи", заяви пред БНР бившият социален министър Иван Нейков.

 

Обрат в показанията на основния свидетел по делото срещу бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева, Александър Ваклин, стана днес по време на разпита му пред съда. Причината да бъде разпитван беше, че има разминаване между записите от специалните разузнавателни средства и неговите първи показания по случая.

 

Две жени са починали в Пловдив от усложнения след прекарани пневмонии. Те са били с тежки придружаващи заболявания. Лекарите не са категорични дали състоянието им се е влошило след грип.

 

Окръжната прокуратура в Плевен се е самосезирала във връзка с проведена обществена поръчка от Община Долни Дъбник за рехабилитация на уличната мрежа в града. Повод стана филмът на bTV „#HUBAVOE – версия „Долни Дъбник”, който бе излъчен в събота по телевизията.

 

На съвместна пресконференция днес на прокуратурата, „Икономическа полиция” и НОИ зам.-главният прокурор Иван Гешев, главният секретар на МВР Ивайло Иванов и началникът на осигурителния институт Ивайло Иванов посочиха, че държавата започва битка срещу фалшивите инвалидни пенсии. 

Бившият депутат от партия ГЕРБ Живко Мартинов от Добрич беше извикан днес на разпит в следствието заради случая „Суджукгейт”. Мартинов е на свобода под гаранция в размер на 20 000 лв. Процесът срещу него тепърва започва.

„Дълбоко провинциален“ и "реактивен" политик, нарече по БНР президента Румен Радев бившата съветничка на Росен Плевнелиев доц. Румяна Коларова, която преподава политология в Софийския университет. Тя е и бивш министър на образованието в служебното правителство, назначено от предходния държавен глава.

В неделя в Боровец се отбеляза Световният ден на снега. Всички лифтове за децата, съоръженията и атракционите работеха срещу 1 лев за децата.

 

Южноафриканският инвестирор в производството на кожени тапицерии за автомобили "АЛС България" ООД, който е собственик на три завода у нас, се изтегля от България и оставя на улицата над 1000 работници.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който нашумя с екзотичните си решения да съди избиратели за техни постове във Фейсбук, оттегля всичките си тъжби за обида и клевета. Това стана ясно от негова пресконференция, на която той казва още, че е поискал от адвоката си да предприеме действия за оттеглянето на жалбите му и за прекратяване на делата.

 

Страница 1 от 129

Горещи теми

Нагоре...