Михаил Андреев - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Михаил Андреев

Магистър по "Право". Специализирал "Електронни медии" в Ротердам, Холандия. 

Професионален опит като редактор в онлайн изданията "Лекс" и "Правен свят".  

Инцидент на "Хемус" предизвика километрична тапа днес по-рано през деня.

Apx. Xpиcтo Гeнчeв консултира голяма част от градоустройствената концепция в управленската програма на гражданския кандидат за кмет Мая Манолова. По думите му, София тpябвa дa ce aдaптиpa ĸъм нyждитe нa xopaтa, а "Визия за София" е утопия, защото звучи красиво, но крие сериозни опасности. Не може животът на хората да се подчинява на документ и не такъв е модерният подход към визията за развитието на един град, смята арх. Генчев.

В Министерството на околната среда и водите бяха подписани договорите за финансиране на три транспортни проекта по Оперативна програма "Околна среда" на обща стойност 217 млн. лв.

 

Какво обещават кандидатите за кметове на София Йорданка Фандъкова и Мая Манолова за решаване на проблема с презастрояванете на столицата - това сравни 24новини.бг в програмите на двете фаворитки в състезанието.

 

Собствениците на терени, предназначени за строителство, ще бъдат справедливо обезщетявани. Повече няма да позволя застрояване на нито една градинка, парк, междублоково пространство, зелена площ, градинка.

 

Основните опоненти за кметския пост в София Йорданка Фандъкова към момента води с 1,7 процента пред Мая Манолова. Това прецизно измерване е на социологическата агенция "Алфа рисърч" и е оповестено на сайта на агенцията. Подобен процент е в рамките на социологическата грешка.

Сигнал за намерени трупове на диви свине е подаден снощи в ДГС - Върбица. Това съобщиха от Североизточното държавно предприятие.

 

Днес ВКС заседава по касационното разглеждане за възобновяването на делото за условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман, което бе изтеглено по-рано във времето - за 7 октомври.

 

Не може да има автобус за гражданите до Витоша само в събота и неделя. Така управата на София и концесионерът са направили планината практически недостъпна за хората. Това каза на Витоша до спрения Драгалевски лифт гражданският кандидат за кмет на столицата Мая Манолова.

Горите, които всяка година се изсичат по площ са равни на площта на Великобиртания. По-голямата част от горите са тропически и това има силно въздействие върху климатичните промени и дивата природа, съобщава Гардиън.

 

Земетресение от 2,2 по Рихтер е регистрирано тази сутрин в района на с. Долно Осеново, близо до Симитли.

На 1 октомври се отбелязват поне 10 пранникаи това са Световният ден на музиката, Денят на възрастните хора, на архитектите, на застраххователите, празникът на закрилата на Пресвета Богородица, Денят на вегетарианците, също и Световният ден за борба с хепатита, рожденият ден на Софийския университет, първото пускане на зенитна ракета, денят на Академията на МВР.

 

Страница 1 от 203

Горещи теми

Нагоре...