Михаил Андреев - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Михаил Андреев

Министрите и вицепремиерът, даващи брифинга за доклада на Брюксел - Екатерина Захариева, Цецка Цачева и Младен Маринов, не коментираха основната препоръка на Комисията от днес - да не се подлагат на натиск медиите и да им бъде оставено правото да критикуват управляващите и хората във властта.

 

Медиите трябва да могат да държат отговори управляващите хора и да не бъдат подлагани на наитск. Това е въпрос на функционираща демокрация. Свободата на медиите е въпрос извън обхвата на Механизма за сътрудничество и оценка, но е въпрос, който влияе върху съдебната реформа и борбата с корупцията.

 

По три от шест набелязани цели България има напредък, а в Румъния има регрес в последната една година. България трябва да продължи с тези мерки и след падането на СВМ, което може да стане до края на тази комисия "Юнкер", каза Франс Тимерманс на брифинг в Брюксел за обявяване резултатите от Механизма за сътрудничество и оценка на ЕК спрямо България и Румъния.

 

Двуетажен автобус с пиян шофьор зад волана причини инцидент с ранени в Лондон. Пострадаха най-малко 20 души, съобщава БГНЕС.

 

Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел говориха днес следобед в рамките на международния Форум за мира в Париж, на който се събраха десетки световни лидери, в това число и българският президент Румен Радев, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе пред медиите, акредитирани на пленума на БСП, предизвикана от публикациите за "кървав пленум", на който "ще й вземат главата". "Та, викам - чакай да сляза, да ме видите, цяла съм, с глава", увери лидерът на БСП.

 

Поредната сделка за окрупняване на банковия сектор у нас бе обявена в сряда. Юробанк - собственикът на Пощенска банка, обяви, че е приключила споразумението с Пиреос банк за придобиването на Банка Пиреос България. У нас Пиреос се занимава главно с банкиране на дребно и корпоративно банкиране. Има 70 клона и 900 служители.

 

„Тази проверка ще се случи тогава, когато законите позволяват”. така отговори инж. Дончо Атанасов, член на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, по bTV, на исканите проверки на БСП за качеството на магистралите. Припомняме, че инж. Дончо Атанасов, беше шеф на АПИ преди да бъде сменен от настоящия инж. Глосов и е бивш депутат от БСП.

 

Идеята за въвеждане на лимити при неимуществените обезщетения при смърт на близък след катастрофа ще обсъдят депутатите от бюджетната комисия. В обсъжданият аще участват и застрахователи, които по-рано предложиха лимити върху тези плащания с аргумента, че след решението на съда, че на тях имат право и братя, сестри и роднини на загиналите, схемите със злоупотреби ще се увеличат.

Пътници, посрещачи и изпращачи на двата терминала на Летище София бяха неприятно изненадани днес, след като информационните табла на аерогарата останаха без данни за полетите и гейтовете, от които самолетите излитат, предаде bTV. На летището е станал истински хаос ,свидетелстват гневни пътници в социалните мрежи и се жалват от липсата на съдействие от персонала.

 

ПГ на ДПС няма да подкрепи бюджета за 2019 година, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев в дебатите по гласуването на бюджета за 2019 година на първо четене.

Шестимата служители от кабинния екипаж на Ryanair, бяха заснети да спят на пода на летище в Испания през миналия месец, а след като снимката обиколи социалните мрежи, служителите са били уволнени, обявиха от нискотарифния превозвач, цитирани от BBC.

 

Страница 1 от 119

Горещи теми

Breadcrumbs