Петя Иванова - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Петя Иванова

Водещ редактор на новините в "Канал 1" на БНТ. Професионален опит в редица онлайн издания. 

Магистър по "Журналистика" със специализация "Обществени медии" в Ню Йорк.

На Търговския панаир за селскостопански производства и стоки в Хелзинки произведения от употребявани батерии органичен тор ZM-Grow получи златен медал.

 

И Украйна каза не на елита и избра новак в политиката за свой президент. Комикът, шоумен, актьор и продуцент Володимир Зеленски печели изборите за президент на Украйна, според предварителните данни от екзитполовете.

 

Делото за убийството на журналистката Виктория Маринова влиза в съда утре, като първото разпоредително заседание е в понеделник, 22 април, от 10 часа, в зала № 8 на Съдебната палата в Русе в присъствието на граждани и медии.

 

Асоциация на детски клубове Espai i Lleure в Испания направила преглед на героите във всяка книга в училищни библиотеки и установила, че 30 % от книгите "са много сексистки, със силни стереотипи и „без педагогическа стойност".

Над 2000 души участваха на Цветница във фестивала „Спортувай в твоя град“ в центъра на София. Любители на няколко вида спорт премериха сили и се забавляваха в Княжеската градинка. Любителите на ърбан дисциплините се насладиха на уникалното шоу. Хората се забавляваха с атрактивни градски спортове като стрийт фитнес и фри рън.

 

По данни на канала Бе Еф Ем, цитирани от ТАСС, 29 френски полицаи са се самоубили от началото на 2019 г. това означава, че през 3 дни се самоубива по един служител на реда. Според синдикатите "една от главните причини за това тъжно явление е постоянния стрес по време на работа и ненавистта на част от населението".

„С огромна мъка ви съобщаваме, че днес след кратко боледуване ни напусна прекрасната актриса от трупата на Народния театър – ВИОЛЕТА ГИНДЕВА… Нямаме думи, за да изразим обичта и преклонението си към нея, и тъгата от загубата… Светъл път! Обичаме те завинаги и благодарим!“

Британската кралица Елизабет Втора, която е на престола рекордните 67 години, посрещна своя 93-и рожден ден навръх Великден.

В традиционното си Великденско Папа Франциск изрази тъгата си от осемте смъртоносни бомбени атаки срещу църкви и хотели в Шри Ланка. Близо 70 000 души се събраха на площад „Свети Петър“ във Ватикана, за да чуят словото на Светия отец.

 

Осми атентат в Шри Ланка! Островът е в шок, а световните лидери изпращат съболезнования и помощ. Жертвите вече са над 200, но постоянно растат. Само до преди час се съобщаваше за над 160. Военният министър Руван Вийеварден съобщи, че вече има седмина арестувани. Точно при операция по задържане на заподозрените е станал последният, осми атентат.

 

На Цветница и католическия Великден стотици загинаха при атентан в Шри Ланка, пострадаха и шестима българи. У нас още разкрития по "Апартаментгейт", този път с Красимир Каракачанов, срив на сайта на парламента, признание на Сергей Станишев и другите новини.

 

Ден след пожара френското издание "Льо Паризиен" (Le Parisien) показа снимки от катедралата "Нотр дам дьо Пари" ("Парижката Света Богородица") отвътре. В репортаж от катедралата фотографът Кристоф Белен разказва за изданието ситуацията на сутринта след пожара. По думите му, на места в катедралата все още има 3-4 см вода, вследствие на тоновете, изхвърлени от водните оръдия към пламъците.

 

Страница 1 от 164

Горещи теми

Нагоре...