Петя Иванова
24 часа новини, вести, факти, коментари

Петя Иванова

Депутатите от НФСБ в коалицията "Обединени патриоти" обявиха в писмо до медиите, че свалят доверието си от лидера на "Атака" Волен Сидеров, който е и председател на парламентарната група на патриотите. Този факт променя съотношението на силите за вота на недоверие, който БСП внесе. Но и подсилва значението на ДПС във вътрешната политика.

 

България заема 51-ва позиция от общо 140 страни в Доклада за глобалната конкурентоспособност на Световния икономически форум за 2018 година.

Протест имаше днес в Бургас пред Съдебната палата в защита на граничарите, които Турция обвинява в убийството на рибар-бракониер преди 10 години. След като две дела минаха, в т.ч. и в Страсбург, и българските граничари бяха обявени за невинни, Турция възобновява делото. Днес обвинените от Турция граничари дават показания в Бургас.

 

Тодор Мангъров, председателят на „Асоциация пулмонална хипертония” обяви в ефира на bTV тази сутрин, че 15 души у нас чакат за нов бял дроб, а спасението им е в емиграция.

 

Водеща световна инвестиционна банка ще финансира сделката за закупуването на ЧЕЗ от „Инерком“. Toвa oбяви в интepвю пpeд "TB Eвpoпa" Илиян Cĸapлaтoв, ĸoйтo e финaнcoв ĸoнcyлтaнт на Гинка Върбакова и беше част от екипа й на срещата в Народното събрание, веднага след избухването на скандала със сделката в началото на тази година. По думите му финансирането се състои от два елемента – самоучастие в размер на 25-30% и предоставяне на останалото финансиране от банката.

 

"Проблемите в здравеопазването са идентифицирани и правителството на Бойко Борисов и управляващото мнозинство в парламента работим активно по тяхното решаване, за да може здравеопазването в България да бъде на високо, европейско ниво, а парите, които отделя държавата, да стигат безпроблемно до всеки един пациент", каза в Смолян председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, цитиран от пресцентъра на партията.

 

Във връзка с ремонт на уличен водопровод на ул. „Цанко Церковски" кв. „Михайлово" гр. Банкя, на 15 октомври 2018 г. (понеделник), се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода", живеещи в района на:

Фоторепортерът от Бургас Борислав Пенков е жертва на трето поред посегателство срещу дома си. Този път пред дома му е запалена гума, като пожарът изпепелил входната врата, коридора и инсталацията на входа, възрастна жена е била обгазена, а хората от блока му – евакуирани.

 

На 15 октомври ще преобладава слънчево време. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 19° и 24°, според НИМХ.

На 13 октомври Девите получават не съвсем добри новини, за Овните - нова любов

В събота ще е лято през октомври с максимални температури между 19 и 24 градуса, според прогнозата на НИМХ. ще има облаци, на места може да превали, но частично и за кратко.

Всяка пета фирма в България е в риск от фалит, показва анализ на водеща компания за управление на кредитния риск. Близо 75 000 компании в България са на ръба на неплатежноспособността. Най-често те са в търговията на дребно, заради конкуренцията на големите вериги.

Страница 1 от 112

Горещи теми

Breadcrumbs