Петя Иванова - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Петя Иванова

Водещ редактор на новините в "Канал 1" на БНТ. Професионален опит в редица онлайн издания. 

Магистър по "Журналистика" със специализация "Обществени медии" в Ню Йорк.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов изпрати 1000 войници от армията по границата с Турция. В същото време лично оглавяващият армията на Гърция генерал-лейтенант Константинос Флорос е на място на границата с Турция, м района на Марица, където гръцката армия възпрепятства млизането на потока с мигранти в страната.

 

Снощи след мъчително боледуване почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев. Новината бе потвърдена от Министерството на отбраната.

 

Има достатъчно доказателства на Елена Динева да бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". Това каза пред журналисти Тихомир Стоев, прокурор по делото срещу жената до Васил Божков Елена Динева, по време на почивка за запознаване на защитата на обвиняемата с нови доказателства по разследването.

 

Шефът на ТАД Груп Иван Тодоров е пуснат от ареста срещу 100 хил. лв. парична гаранция. Решението е взето на 12 февруари от спецсъда, а прокуратурата не е протестирала пред по-горна инстанция, информира БТА.

 

Шокираща спекула с цените на маските за предпазване от грип. Те са поскъпнали десеторно в последните дни. Липсват и антибактериални гелове в аптеките.

 

Втори ден засилен медицински контрол на границата с Гърция срещу коронавируса. Над 100 души, пристигащи от Италия са проверени само за едно денонощие на пункта. Засега няма установени случаи.

Излязоха резултатите от пробите на 9 пациенти със съмнения за коронавирус.

С три години закъснение МВР започна проверки дали шофьорите са описали газовите уредби в големия талон на колите си. Глобите от 150 лв. доведоха до хаос и опашки в Пътна полиция. МВР отрича да има хаос и обясняват, че имало гратисен период.

Мая Манолова излиза втора по рейтинг (с ръст от 35 % на 40 % за 2020 г. спрямо края на 2019 г.) след Румен Радев, а Слави Трифонов остава трети (с 36 % и повишаване на доверието с 5 % спрямо края на 2019 г.). Президентът Румен Радев води по доверие, но има спад от 56 % на 53 % към началото на 2020 г., докато премиерът Бойко Борисов остава едва шести по доверие с 24 % и спад с 8 % прямо края на 2019 година.

Ако аз съм участвал в приватизацията, къде са следите сега?! Този реторичен въпрос зададе бившият премиер (1997 - 2001 г.) Иван Костов в предаването "Плюс - минус" по Нова телевизия.

 

На територията на България вече действа Кризисен щаб, който ще вземе всички превантивни мерки срещу навлизане на коронавируса в нашата страна.

"Сформирахме щаб, който да се противопостави на разпространението на коронавируса”, каза премиерът Бойко Борисов снощи след извънредно заседание на Съвета по сигурността във връзка с разпространението на коронавируса.

 

Страница 1 от 250

Горещи теми

Нагоре...