Статии филтрирани по дата: Четвъртък, 07 Май 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Досега у нас са потвърдени 1829 случая на COVID-19 според данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 18 нови случая: 4 в Ямбол, 1 в Пловдив, 12 в София и 1 във Варна. Лабораториите продължават да работят.

Асоциация за развитие на София (АРС) и още 13 партньори от 12 държави в Дунавския регион обявяват нова онлайн обучителна програма и състезание с инвестиционна награда. Програмата е за нови възможности за социалните предприемачи.

Тече пренасочването на пари от ЕС плюс съфинансирането от българския бюджет на стойност около 1 млрд. лева, се казва в прессъобщение на  пресслужбата на МС от днес. Според него министрите пренасочват близо 400 млн. лева, без да обяснят ясно как точно смятат да ги изразходват.  

Комисията по правни въпроси прие на първо четене проекта за изменение на Закона за здравето. Проектът бе внесен от Министерския съвет на 5 май. Днес бе приет с гласовете на всички политически сили без БСП.

 

Министърът на здравеопазването актуализира заповедта, с която от 6 май на ресторантите, кафе сладкарниците, питейните заведения и тези за бързо обслужване се разрешава да работят с клиенти на откритите си търговски площи (градини, тераси и др.) при спазване на определени противоепидемични мерки.

БВП на България вероятно ще се свие със 7% през тази година, се казва в прогноза на ЕК. Безработицата също ще е около 7 %, тоест почти двойно повече хора ще са без работа. В прогнозата се отбелязва, че секторите, директно засегнати от мерките - като търговия на дребно, транспорт, хотелиерство и ресторантьорство - работят с 30-40 на сто от техния капацитет.

От днес, 7 май 2020 година, се възстановява работата на „синя“ и „зелена“ зона в София. Напомняме, че работното време на зоните започва в 8:30 ч. и приключва в 19:30 часа.

След като вчера протестиращите от с. Црънча нахлуха на терена на военния полигон на командосите близо до селото, за да привлекат вниманието на премиера Бойко Борисов, днес продължават протестите си в с. Црънча. Те са  срещу решението на Общинския съвет в Пазарджик да продаде гората над селото за 2 лв. на кв.м. с таен търг. Навлизането вчера на полигона бе начин, да се обърне внимание на Борисов и като председател на партия ГЕРб, защото решението е гласувано именно от общинските съветници на ГЕРБ в Пазарджик.

 

Десислава Билева е новият заместник-кмет по екология в София. Тя застава на мястото на освободената Йоана Христова, която напусна общината по лични причини. Билева е работила дълги години в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, била е експерт в здравното и в екоминистерството.

За последните 24 часа 53 са новите случаи на коронавирус у нас, с което болните станаха над1800 души. Данните съобщи в Министерски съвет председателят на  Националния оперативен щаб ген. проф. Венцислав Мутафчийски. Точен брой на заразените той не посочи. Снощи обявените от МЗ болни бяха 1778.

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...