Статии филтрирани по дата: Понеделник, 04 Май 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Метеорният поток, свързан с Халеева комета, достига своя връх на 5 май. Метеорният поток, произведен от известната Халеева комета, се очаква скоро да достигне своя връх. През този период Ета Акваридите ще произвеждат най-малко 20 до 30 метеора на час.

 

Родители на ученици до 7 клас, навършили 14 години, както и семейства, в които единият или двамата родители са останали без работа, но нямат право на обезщетение за безработица, също ще могат да получат еднократна помощ от 375 лв.

 

Депутатите са получили по над 2800 лева месечно, съобщи сайтът "Свободна Европа". В решението на депутатите, взето в късните часове на 6 април, те не са включили т. нар. „безотчетни пари“, които те получават всеки месец.

 

Бизнесклиматът в България през април пада с рекордните и незапомнени 41,7% и то по официалната статистика на НСИ, чиито икономически данни за миналата година само преди 2 месеца се наложи да бъдат коригирани.

 

Изследването е проведено от експерти от Великобритания, а в него са взели участие над 16 700 заразени с новия коронавирус. Резултатите от проучването учените огласят в доклад.

Банка ДСК и Експресбанк официално приключиха днес, 4 май, процеса на интеграцията си, превръщайки се в нова обединена банка с търговското име „Банка ДСК“.

 

Болницата в Сливен преустановява приема на пациенти с COVID-19. Причината е липса на персонал в инфекциозното отделение. Пациентите ще бъдат пренасочвани във Военна болница - Сливен.

Борбата с коронавируса ще продължи завинаги, едва ли ще има пълно справяне с инфекцията на 100%. Това коментира пред Нова телевизия националният консултант по кардиология проф. Иво Петров.

 

Потвърдените нови случаи на COVID-19 за последното денонощие са 21 в 7 области. Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. Общо случаите  станаха 1632. Снощи бяха 1618 болни. Изследвани са 527 нови проби.

Жълт код за дъжд с гръмотевици е в сила за 9 области на страната за 4 май, а само за дъжд – в още две, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...