Статии филтрирани по дата: Неделя, 03 Май 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Българският лекарски съюз започна дарителска кампания за набиране на средства за семействата и близките на починалите медици в битката с COVID-19.

 

Семейството на починалата от новия коронавирус лекарка д-р Илиана Иванова ще бъде подкрепено с дарение в размер на 10 000 лв. от страна на народния представител Делян Пеевски, предаде Канал 3.

 

Над 64 % от участниците в месечната ни анкета посочиха, че не одобярват мярката на правителството 60/40 и безлихвените заеми. Те са отговори с "не одобрявам" на въпроса ни "Одобрявате ли мерките на правителството за безлихвени заеми до 100 хил. лв. и 60/40 плащания за всеки, застрашен от уволнение?"

Правителството да даде по 4500 лв. на всяка малка фирма вместо 1,6 млрд. за саниране. Това се казва в позиция на  изпълнителният съвет на Движение България на гражданите.

 

Вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че от следващата седмица трябва стартира мярката, насочена към малкия и средния бизнес - финансовата подкрепа от 3 до 10 хиляди лева.

Как ще се живее занапред с коронавируса - това работи щабът в момента, всеки ден от 7,00 ч. Как ще даде отражение на здравната система, защото двете неща са свързани. Всяко отпускане на мерките оттук нататък, което не е съобразено с реалностите, може да доведе до влошаване на ситуацията.

Не е затворен щабът! Включително и днес продължават измислиците, че бил затворен щабът! Как опозиционен лидер може да излезе да каже, че съм закрил щаба. Това е лъжа!

Ако има успехи, ще сме всички щастливи. Ако има загуба, ще е само моя. Това посочи Борисов, перифразирайки Васил Левски, след като ефектно и изненадващо се появи на брифинга на щаба, отменен лично от него вчера.

 

 

След вчерашния скандал с отмяната на брифингите на Националния оперативен щаб, днес нов обрат - ген. Мутафчийски си появи на щаб по костюм, а до него седна премиерът Борисов по пуловре и сако. Вчера бе прочетено изявлението от шефа на пресцентъра на премиера Бойко Борисов - Севдалина Арнаудова, която обясни, че занапред медиите ще взимат данните "от съответинте институции" и че причината за спирането на брифингите била, че щабът с брифингите си носел повече вреди, отколокото ползи. Последваха бурни реакции на неодобрение от обществеността спрямо премиера и очевидно днес той смени тактиката.

Поклон пред паметта на д-р Иванова! Отиде си един достоен български лекар!

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...