Статии филтрирани по дата: Сряда, 13 Май 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Васил Божков иска да привлече вниманието към себе си, защото мисли, че е прав. Борисов е в неловко положение - да вземе акциите - лошо, да не ги вземе - пак лошо. Борисов е по-силен импровизатор от Божков. На блиц игра ще го надиграе.

Три часа след подписване на указа за Закона за здравето от президента Румен Радев правителството обяви извънредна епидемична обстановка заради Ковид-19.

 

Започва нова полицейска акция в цялата страна. Екипите ще следят за водачи с превишена скорост, както и за такива употребили алкохол.

 

Президентът Румен Радев подписа указ за обнародване на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето и ще сезира Конституционния съд за текстове, които са в противоречие с Конституцията, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

 

Председателят на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров подаде оставка. Прокурорската колегия на ВСС я гласува с 9 гласа "за" и нито един против, пише "24 часа".

 

България е страната с най-ниска средна продължителност на живота на населението в Европейския съюз, а с най-висока са Испания (83.5) и Италия (83.4 години).

 

Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката ще изготвят протокол с противоепидемични изисквания за изпращането на зрелостниците през настоящата учебна година.

 

Министър-председателят Бойко Борисов, който сам оредели себе си като "болен левскар" преди време, днес отказа да приеме акциите на ПФК "Левски" АД. Те му бяха занесени в МС. Пакетът от 86.6% от дяловете на футболния клуб са джиросани на името на премиера миналия петък (8 май), стана ясно от Сашо Диков, който занесе акциите в МС. Собственикът на клуба Васил Божков е решил така, въпреки че от дни насам Константин Папазов обявяваше, че той щял да вземе акциите. Самият Божков е в Дубай и има 11 обвинения от прокуратурата.

Ryanair ще възстанови 40% от полетите си от 1 юли, заяви ирландският нискотарифен превозвач, след като пандемията от коронавирус заземи полети по целия свят.

 

Сватбените тържества на открито вече са разрешени. Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов с ресторантьорския бранш.

 

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...