Статии филтрирани по дата: Вторник, 12 Май 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Правителството ще обявява извънредна обстановка по неясни критерии. Сериозни сблъсъци между управляващите и опозицията предизвикаха в парламента новите разпоредби в Закона за здравето, които позволяват на правителството да обявява по своя преценка извънредна епидемична обстановка след 13 май, когато приключва извънредното положение.

 

Главният прокурор Иван Гешев предлага наказанието за причиняване на смърт на пътя след употреба на наркотици и на алкохол над 2 промила да е затвор от 15 до 20 години или доживотен затвор и конфискация на моторното превозно средство, с което е извършено пътно-транспортното произшествие.

 

Голяма част от хората не могат да ползват безлихвен кредит, защото техните работодатели не са платили осигурителните им вноски. Това заяви Ваня Григорова от КТ Подкрепа, пред bTV.

 

Днес съобщенията от страна на премиера Борисов за сваляне на ДДС на храните от 20 % на 9 % и последвалите по-късно съобщения за обратното объркаха медиите и читателите.

 

Асфалтът по "Дондуков" се разтопи, а кметът Йорданка Фандъкова подведе столичани във Фейсбук, че ако си извадят протоколи от застрахователи, можели да ги пратят на фирмата нарушител и да преетндират за щети.

ДДС за храни от първа необходимост и сектор „Туризъм“ да бъде намален на 9% от 1 януари 2021 г. За това се разбраха на работна среща министър-председателят Бойко Борисов и представители на Асоциацията на заведенията в България и Българската хотелиерска и ресторантьорска организация, съобщиха от правителствената пресслужба.

Над 65 мерки разглеждаме в онлайн НСТС. По 20 от тях постигнахме съгласие с бизнеса, съобщи в предаването "Лице в лице" по БТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров, който коментира днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

 

Прокурори проверяват къде са отишли парите, които бяха пренасочени от европейски фондове за борбата с COVID-19.

 

За последните 24 часа 23 са новите случаи на коронавирус у нас, общо инфектираните с COVID-19 са 2004. Снощи към 17,00 ч. обявените от МЗ болни бяха 1990. Това съобщи в Министерския съвет секретарят на Националния оперативен щаб (НОЩ) доц. Димо Димов.

Минималните температури на 12 май ще са между 15° и 20°. През страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще духа умерен до силен западен вятър и с него дневните температури ще се понижат.

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...