Статии филтрирани по дата: Петък, 01 Май 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

1555 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб, към 17 ч. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването. През днешния ден са доказани още 14 нови случая, като 8 са в област Видин, по 1 в областите Пловдив, Ямбол и Сливен, и 3 в София.

Газът поевтинява от днес с над 11%, парното – с 4%. Природният газ за вътрешния пазар поевтинява с 11.31 на сто от 1 май, а в резултат това падат и цените на топлофикациите средно с 3.95 процента, реши Комисията за енергийно и водно регулиране на закрито заседание в петък.

Близо 40 хиляди автомобила са напуснали София за изминалото денонощие. Това съобщи комисар Любомир Костадинов от "Пътна полиция" - СДВР.

 

Отмениха задължителното носене на маски на открити обществени места. Мярката отпада с днешна дата - 1 май, съобщават от Министерство на здравеопазването.

 

"До момента в пожарната няма сигнали за пострадали хора и нанесени щети и разрушения на сгради от земетресението, което се усети към 14 часа", съобщиха от пожарната в Пловдив за усетеното в града около 14,00 ч. днес земетресение.

"Коронавирусът парализира много икономически дейности и образува опашки пред бюрата по труда. Липсата на убедителна подкрепа за пострадалите срива доверието в държавността, а бягството на властимащите от отчетност и контрол на публичните разходи е неуважение към труда на българите, които пълнят хазната и изплащат колосалните държавни заеми с цената на лишения".

 

Дъждове, градушки и температури от 3 до 30 градуса. Такова ще бъде времето през май, сочи прогнозата на НИМХ. Ще зачестят нахлуванията на хладни и влажни океански въздушни маси, затова валежите в страната ще се увеличават значително.

Министерството на образованието ще предложи да отпаднат за тази година изпитите след 4-и и 10-и клас. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви. Кабинетът ще поиска от парламента законови промени, защото тези изпити са предвидени по закон, уточни той.

 

Тренировки и спортове на открито, плюс отпадане на маски на открито са следващите стъпки по отхлабване на мерките, които обсъжда Националният оперативен щаб.

Потвърдените нови случаи на COVID-19 за последното денонощие са 53, съобщи на брифинг ген. проф. Венцислав Мутафчийски - председател на Националния оперативен щаб. Данните са към 8.00 ч. сутринта. Вчера вечерта заразените бяха 1506 души. Днес вече  са над 1560 установени болни. Жертвите са 66 души, като има един нов починал.

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...