Статии филтрирани по дата: Понеделник, 09 Март 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Световната епидемия от коронавирус нанесе тежък удар върху глобалната икономика. Но тя създаде и неочаквани възможности – във Великобритания предлагат по 3500 паунда, за да бъдете заразени доброволно с опасния китайски вирус, съобщи лондонският The Times.

 

Разработен е механизъм, чрез който ще бъдат осигурени девет милиона лева за здравните работници, чието възнаграждение не е достигнало 900 лв. Това се оказа т.нар. от Борисов "пакет за сестрите", обещан на медицинските сестри след кризата с барикадирането им в бившия Партиен дом на 6 март.

 

Прокурори и полицаи влязоха в Изпълнителната агенция по горите заради проверка на заменките, възложена от главния прокурор Иван Гешев, предаде БГНЕС.

 

Такси помете четири коли и се заби в дърво в София, показа репортаж на bTV.

 

Напрежение пред болницата в Плевен заради предприетия ограничен достъп на пациенти, показа репортаж на NOVA.

 

Най-вероятно през следващите седмици ще има повече случаи на заразени с коронавирус у нас.

 

Няма нови регистрирани случаи на коронавирус в България към 17 часа. Проверяват се 140 проби от Габрово и старчески дом, където е изписана здрава пациентка след болничен престой.

 

Милиони хора бяха поставени под принудителна карантина в Северна Италия в неделя в това число и цялата Венеция. Припомняме, че в рамките само на 4 месеца Венеция преживя искитнски кошмар. През ноември 2019 г. бе наводнена и евакуирана, през януари 2020 г., каналите пресъхнаха, а през март градът е напълно затворен заради вирусната епидемия.

 

Във връзка с развитието на епидемиологичната ситуация в страната, ИБ и ръководството на ПГ на „БСП за България” решиха да предприемат действия по временно спиране на отчетно-изборната кампания в партията.

 

В понеделник, на 9 март, ще преобладава облачно време. Преди обяд на места в Западна България отново ще вали дъжд, щкакто в Централна и Североизточна България, така и в Западна.

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...