Статии филтрирани по дата: Събота, 07 Март 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Има двама болни от коронавирус у нас. Положителни са две проби, взети на хора от провинцията. Те са от Плевен и от Габрово.

 

Кофеинът помага за логическото мислене, но не и на творчеството. Кофеинът увеличава способността ни да се концентрираме и да решаваме проблеми, но не стимулира творческата активност и енергия, съобщи МедикълЕкспрес.

 

Премиерът Бойко Борисов заяви днес, че всичко, което са поискали сестрите до този момент, е направено. Видя се, че заплатите не са такива, за които се говори. Винаги съм имал уважение към тях, след понеделник ще предложим един пакет и да видим как ще работим.

 

Братът на бившия футболист на националния отбор Димитър Бербатов - Асен, е задържан за 72 часа с още един свой приятел, съобщи БГНЕС. Двамата са спипани с кокаин.

Шефът на ВМА разказа невероятни случки у нас, свързани с коронавируса. Получаваме множество писма от граждани, които сигнализират за неспазване на карантина от наши сънародници, прибрали се от рискови дестинации, заяви ген. Мутафчийски.

Вместо намаления на сметките на гражданите за парно и газ, парите може да се насочат към покриване дълга на „Топлофикация”, КЕВР, Йорданка Фандъкова и СОС да вземат решения за намаляване сметките на гражданите за парно и газ, а не, както е правено през 2017 г., с тези пари да се плаща дълга на „Топлофикация”.

Да ремонтираш язовир не е като да ремонтираш лятната кухня в двора си. До този извод стигна икономическият министър Емил Караниколов, който отговаря за решаването на водната криза в Перник.

 

Пенсиите в България са твърде ниски и ще намаляват, доходите са малки, работещите бедни - тревожно много, делът на бедните хора - голям, достъпът до здраве и социлни услуги е затруднен. В България пациентите плащат най-голям дял в ЕС за здравни грижи - близо половината от разходите. У нас здравно-неосигурените са над 800 хиляди души, а достъпът до социални услуги е несправедлив за хората в неравностойно положение и бедните. Над 40 % от децата в България растат в риск от бедност. 

След повече от денонощие, прекарано в сградата на бившия Партиен дом, петте медицински сестри доброволно излязоха навън късно снощи. Те прекратиха окупацията с обяснението, че са изтощени и се страхуват от прояви на агресия срещу тях. Обясниха, че се очаквало жандармерия да ги арестува и затова предпочитат да излязат навън.

Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на тримата обвинени за участие в организирана престъпна група,създадена с цел искане и получаване на подкупи, длъжностни престъпления и търговия с влияние в Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ в Пловдив.

 

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...