Статии филтрирани по дата: Петък, 06 Март 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Медицинските сестри прекратиха блокадата на Народното събрание. Те излязоха от бившия Партиен дом и дадоха интервюта за медиите, в които обясниха ,че са изпатили исканията си до Министерството на здравеопазването и излизат, защото не желаят повече ескалация.

 

Медицински сестри от карловската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Киро Попов“ излязоха на спонтанен протест днес по обяд, за да подкрепят протестиращите си колеги в София.

Акцията на петте медицински сестри, които от снощи се барикадираха в сграда на парламента , показва дълбок структурен проблем на българското здравеопазване.

 

Да, предвижда се събарянето на хотел "Рила" в центъра на София и построяването на нова сграда за жилищни цели с много нови паркоместа, потвърди районният кмет на "Средец" Трайчо Трайков пред bTV тази сутрин.

 

Депутати се сбиха в парламента на Турция по време на разгорещен дебат за военните операции на страната в Северозападна Сирия, информира АП.

Шефът на НСО Красимир Станчев заяви, че се надява в най-скоро време медицинските сестри, които са барикадирани в сградата на бившия партиен дом в София, да бъдат изведени от сградата.

 

Акцията на медицинските сестри е политическа и зад тях седят политически опоненти на управляващите. Това заяви пред Нова телевизия министърът на труда и социалната политика Деница Сачева по повод барикадирането на пет медицински сестри в сградата на бившия Партиен дом и последвалата драма на перваза на втория етаж.

 

Напрежението с протеста на медицинските сестри ескалира преди час, след като една от сестрите - Бойка Анастасова излезе през прозореца и застана на перваза на втория етаж на сградата на бившия Партиен дом.

 

До момента няма доказан случай на коронавирус в България, очакват се резултати за 83 проби, които трябва да станат известни по-късно днес.

 

Със заповед на здравния министър от 6 март (петък) до 11 март (сряда) включително е обявена грипна епидемия на територията на цялата страна.

 

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...