Статии филтрирани по дата: Четвъртък, 05 Март 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Обявлението, което беше направено от премиера Борисов за 40 % намаление на цената на газа събуди очакване в гражданите, че и техните сметки за парно и газ ще се намалят с 40% и то със задна дата. Това не е внушение от друга, а от главата на правителството - лъжа, която всички надолу под него започнаха да повтарят.

Сестрите и майките от "Системата ни убива" обявиха гражданско неподчинение. Част от медицинските сестри, които отново протестират пред Министерския съвет се затвориха в сградата на бившия партиен дом, където този следобед се проведе заседание на ресорната комисия по здравеопазване.

 

Съществува риск от злоупотреба на топлофикационните дружества, които могат да не обезщетят своите крайни потребители, тъй като никой не ги задължава да го направят сега, заяви в ефира на БНТ Валентин Николов, депутат от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика в Народното събрание.

Със заповед на здравния министър от 6 март (петък) до 11 март (сряда) включително е обявена грипна епидемия на територията на цялата страна.

 

До дни прокуратурата ще започне проверката за приватизацията на Мини „Бобов дол“, стана ясно от изказване на гл. прокурор Иван Гешев.

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Националния статистически институт (НСИ) за 2020 г., за ресурсно осигуряване изпълнението на Закона за преброяване на населението и жилищния фонд в Република България през 2021 г.

 

От 4 до 17 март дванадесетокласниците подават заявления за допускане до държавните зрелостни изпити в майската сесия на учебната 2019/2020 година, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Всички проби за наличието на коронавирус в България са отрицателни, съобщи в късния следобед ръководителят на Кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Анализите на 27 проби, изследвани в три лаборатории в страната, днес са отрицателни.

В нови три области – Русе, Стара Загора и София-регион, от четвъртък, 5 март, е обявена грипна ваканция за учениците от всички училища.

 

Днес ще се задържи облачно с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, през нощта вятърът ще се ориентира от запад.

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...