Статии филтрирани по дата: Четвъртък, 26 Март 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

1000 бързи тестове ще се направят на полицаи, шофьори от градския транспорт и шофьори на линейки. След две седмици ще ги тестваме пак, за да видим колко са изкарали, колко са рискови, колко са създали антитела, за да се прецени кои могат постепенно да се връщат на работа. Други държави ще правят тестовете през юни, но към момента няма достатъчно. Тоест, ние сме поръчали 1 млн. бързи теста, а тези сега ще ги направим без пари и никой няма да печели от тях. А след това, за пика на кризата, ще тестваме по 20-30 хил. дневно.

Нов напълно автоматизиран бърз тест за COVID-19 е разработила германската компания Bosch, като уредът ще помогне на лекарски кабинети, болници, лаборатории и здравни центрове да поставят бързи диагнози.

Мерките срещу разпространението на COVID-19 са удължени до 12 април със заповед на министъра на здравеопазването.

 

По изчисления на Асоциацията за защита на потребителите, над 1,5 млн. българи дължат повече от 3 млрд. лв. на колекторски фирми заради неизплатени дългове, лоши кредити или непокрити сметки.

 

Към 26 март, в 17,00 ч., са потвърдени нови 21 случая на COVID-19 у нас спрямо вчера. Заразените до момента се увеличиха общо от 243 души сутринта на 264 души към 17,00 ч. днес. "По-добре опашки от чакащи коли на КПП, отколкото кервани с военни камиони, изнасящи трупове."

Варненци изхвърлят кучетата си от страх да не ги заразят с Covid-19. Масово стопани на кучета изхвърлят домашните си любимци от страх, че могат да ги заразят с Covid-19.

 

Депутатите спират редовната си работа във връзка с обявеното извънредно положение в страната. Това решиха участниците в председателския съвет.

 

Срокът на противоепидемични мерки се удължава до 12 април, включително. Това стана със заповед на здравния министър Кирил Ананиев след предложение от Националния щаб.

 

Вчера, министърът на финансите беше така “любезен” да нарече 15% от работещите у нас маргинали, защото не му попадаме в графите за неплащане на наем или нещо също толкова смислено. Това написа във Фейсбук адвокат Николай Хаджигенов.

 

За изминалите 3 месеца пенсионерите, които имат право на традиционната добавка за Коледа и Великден, са намалели с над 4 хиляди души.

 

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...