Статии филтрирани по дата: Сряда, 25 Март 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Нарушителите на карантина се увеличават. Над 7 хиляди души са поставени под карантина, има над 120 досъдебни производства за нарушаване на този режим. Прокуратурата днес обяви, че масово не се спазва карантината и предупреди, че предстоят присъди.

В сила е новата декларация, която трябва да имат преминаващите през пропускателните пунктове на входовете и изходите на градовете. Бланката беше публикувана на сайта на МВР във вторник.

"Критичните първи 18 дни отминаха и сякаш ще оздравея. Благодаря на ВМА и екипите тук, на проф. Мутафчийски и проф. Плочев за грижите". Това каза пред bTV лекарката, заразена сред първите у нас.

 

За днешния ден, 25 март, към 17,00 ч., са потвърдени 22 нови случая на COVID-19 у нас. Заразените до момента се увеличиха общо от 220 души сутринта до 242 души към 17,00 ч.

Контрольорите започват да продават билети от 1,60 лева в превозните средства от 20-и март, съобщиха от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Те ще имат възможност да връщат ресто.

71-годишният кралски наследник принц Чарлз е дал положителен резултат за коронавирус.

 

Работодател, който получи компенсация от 60 процента от дохода на свой работник, ще връща на държавата две трети от сумата под формата на осигуровки и данък още на следващия месец. Това изчисление направи заместник-председателят на Българската стопанска камара Станислав Попдончев, за да илюстрира как спасителната мярка на управляващите ще работи прокризисно за бизнеса.

Икономистът Владимир Каролев е бил задържан за 24 часа в РПУ-Разлог. За ареста съобщи самият той около 20.30 часа в профила си във Фейсбук.

 

Днес Православната църква празнува Благовещение (наричан още „Благовец“ или „половин Великден“). Имен ден празнуват Благовест, Благовеста, Благой, Благо, Блага.

 

За днешния ден, 25 март, са потвърдени 18 нови случая за последните 24 часа на COVID-19 у нас. Заразените до момента са общо 220 души.

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...