Статии филтрирани по дата: Понеделник, 23 Март 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

"Призовавам правителството временно да изземе огнестрелното оръжие от гражданите за времето на обявеното с решение на НС от 13.03.2020 г. извънредно положение!".

 

Какви са предпазните маски на депутатите и какви на лекарите и специалистите на първа линия. Разликата е очевидна, а популярност в социалните мрежи набират колажи, които показват разликите между двата вида маски.

 

1 млн. теста за коронавируса Covid-19 е поискала България при общата европейска поръчка, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов.

 

"Благодаря на целия екип на ВМА и на всички лекари в България, които се грижат за пациентите като мен с COVID 19". Това написа във Фейсбук столичният общински съветник Анна Стойкова.

 

Болните от коронавирус у нас към 17.00 ч. днес са 201. Увеличиха се с 11 нови. Това каза председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг във ВМА в 17,00 ч. Местата във ВМА и "Пирогов" за пациенти свършиха. Има двама критично болни и 36 хоспитализирани.

Народното събрание гласува ветото на президента върху Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. До резултата се стигна след напрежение в залата, рецитиране на стихове от Александър Симов от БСП, обвинения в комунизъм и фашизъм от Спас Гърневски към БСП. Размениха се и гневни реплики и агресия от двете половини на залата. Чуха се обиди, закани, заглушаване на микрофони и обвинения за депутатите от "Атака", които не идвали на работа. Накрая се стигна и до две наложени глоби от Цвета Караянчева на депутати от ГЕРБ и БСП за обидни квалификации.

 

Кубрат Пулев изригна срещу политиците в България с пост във фейсбук. Боксьорът обича да се изказва по политически казуси и явно е афектиран от вчерашната размяна на любезности между президента и премиера.

 

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис обяви пълна карантина в държавата и мащабни предпазни и икономически мерки заради коронавируса. Те са свързани с парични помощи за уволнените работници, изплащане на осигуровки, пенсионни и здравни вноски, които държават поема изцяло. Мицотакис обяви и мерки, свързани с ненапускане на дома и уведомителни SMS-и за излизащите, когато това се налага.

Правната комисия с пълно единодушие прие да се съобрази с ветото на президента Румен Радев.

Парламентът ще заседава извънредно днес заради ветото на президента Румен Радев върху текстове в Закона за мерките при извънредното положение.

 

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...