Статии филтрирани по дата: Сряда, 18 Март 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Кризата с коронавируса най-силно ще удари хотелиерството, ресторантьорството, веригата на доставките и свободното движение на хора и капитали. Това съобщи икономическият министър Емил Караниколов на изслушване в парламента.

 

Най-популярните вериги за бързо хранене у нас затварят обектите си за посетители, но продължават да обслужват чрез доставки по домовете. В страниците на веригите в социалната мрежа Facebook повечето компании са уведомили клиентите си за въведените извънредни мерки.

 

Нови 11 случая на COVID-19 са регистрирани в България. Така общата бройка на заболелите е 92. Заразата е обхванала и два нови областни градове Смолян и Велико Търново, където има по един пациент със коронавирус. Това стана ясно от брифинга на Националния оперативен щаб.

 

След среща с електроразпределителните дружества министърът на енергетика Теменужса Петкова съобщи, че срокът за плащане на сметките за ток се удължава с 10 дни и вече става 20 дни.

 

Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе това лято, бе отложено за следващата година, реши УЕФА.

 

"Има ефект от усилията, които България полага. За щастие няма увеличение на болните у нас, както каза ген. Мутафчийски “, това заяви президентът Румен Радев на извънредната среща за разпространението на коронавируса в България.

Хората, които подозират, че са се заразили с новия коронавирус, не трябва да приемат популярното лекарство ибупрофен, без да са се консултирали с лекар, оповести Световната здравна организация (СЗО), насочвайки вниманието към извършващо се в момента изследване за възможен негативен ефект от медикамента, предаде БТА като цитира ДПА.

 

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която нарежда кои потвърдени случаи на COVID-19 подлежат на домашна изолация и лечение, и при кои потвърдени случаи на COVID-19 изолацията се провежда задължително в лечебно заведение, съобщиха от здравното министерство.

 

"Цял хотел на Лъвов мост го слагаме под карантина", съобщи премиерът Борисов на извънреден брифинг късно снощи.

 

Зимният ни курорт Банско се поставя под строга карантина. Мерките оповести на извънреден брифинг снощи ръководителят на Националния щаб за коронавируса проф. Венцислав Мутафчийски.

 

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...