Статии филтрирани по дата: Вторник, 17 Март 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и главен изпълнителен директор на „Хювефарма” Кирил Домусчиев и съпругата му Кремена са с потвърдени проби за COVID-19.

 

Иван Гешев поиска почти военно положение у нас. Привърженик съм на това, че трябва да се готвим за най-лошото. Това, което мисля, е, че времето изтича като пясъчен часовник, но в нашия случай това време вече е изтекло.

 

Държавата трябва да осигури бързи тестове за коронавирус за медиците на първа линия и рисковите групи. Бързите кръвни тестове за коронавирус трябва да бъдат осигурени от държавата за медицинските специалисти, личните лекари и фармацевтите, които са на първа линия. Възрастните хора, които са рискова група, също трябва да имат достъп. Те имат право да знаят какъв е здравният им статус и да имат съответното поведение, ако са заразени.

 

Над 250 проби са направени, нови 19 са положителни, болните станаха 81 души, снощи по същото време яха 62-ма. Освен София, Габрово и Плевен, има двама заразени в Благоевград и един под наблюдение в Лом, както и заразен в болница "Софиямед" в столицата.

От полунощ във вторник срещу сряда със заповед на министъра на здравеопазването временно се забранява влизането на територията на България на граждани на 7 европейски държави.

Ски зоната в Боровец ще бъде затворена от днес, 17 март, съобщиха официално от курорта. Мярката се въвежда с цел да се осигури здравето и безопасността на всички гости и служители в курорта.

 

Мечтата на всеки столичанин - безплатно паркиране в София - се сбъдна - до 29 март синята и зелената зони са безплатни.

Медиците на първа линия при борбата с COVID-19 нямат на 100% предпазни средства и облекла, но правим много, за да ги осигурим.

 

България ще разполага с колосалните 1,358 милиарда евро по направлението за противодействия на коронавируса.

 

Мразовито утро ни очаква във вторник. Над планините ще бъде слънчево, но студено. Ще духа слаб, по високите части умерен до силен северозападен вятър.

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...