Статии филтрирани по дата: Понеделник, 16 Март 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Автобус с пътници бе блокиран тази нощ на бул. "Мария Луиза" пред Централна гара, тъй като е пътувал от Франция.

 

Защо няма бързи кръвни тестове за коронавирус в аптечната мрежа? Защо такива тестове не са осигурени за рисковите груши – хората над 65 години и хората с хронични заболявания?
 

Държавната пенсия, изплащана от НОИ, ще бъда намалявана с над 25% от 2050 година за всички хора, които ще получават втора пенсия.

 

"145 проби са направени, 6 са положителни. 62-ма са към момента заразените от коронавирус в България, обяви ген. Мутафчийски. Болните, които са в отделните клиники – в Пирогов – 2, във ВМА - 10, в Александровска – 2, в Габрово – 2 и в Плевен – 4".

 

МВР предотврати сватба с 350 гости в Монтанско. Сватбата е във Вълчедръм, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

 

Директорът на ВМА ген. Мутафчийски съобщи на редовния брифинг на щаба, че има три категории от хора, подлежащи на лечение и карантина. Едната от тях ще е под карантина 21 дни, а не 14 дни, категоричен бе той.

 

България ще разполага с колосалните 1,358 милиарда евро по направлението за противодействия на коронавируса.

 

Вчера няколко медийни публикации алармираха, че Агенция "Държавен резерв", подчинена на премиера Бойко Борисов и Министерския съвет, е продала на безценица апарати за обдишване, дни преди да се разрази кризата с коронавируса. Това е станало през Стоковата борса, според документите, на 14 и 18 февруари. Продажбата на апаратурата е извършена буквално на безценица, сочат публикуваните таблици. Публичен регистър на тези продажби от резерва няма и не се поддържа.

Проф. Мутафчийски обяви, че има регистриран нов случай на заразен с коронаиврус - това е 9-годишно дете от Англия. Така случаите на болни у нас станаха 52.

 

Противовъзпалителните лекарства може да влошават състоянието при COVID-19, съобщиха френските власти, като се позовават на наблюденията си върху заболелели във френските болници. От нашия щаб против коронавируса обаче казаха, че на базата на четири случая не може да се прави такова заключение.

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...