Статии филтрирани по дата: Неделя, 15 Март 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Да бъде осигурено допълнително заплащане от 1000 лв за всички медицински служители, работещи на първа линия в борбата с разпространението на коронавируса, както и да се ползват средства от социалния фонд за безработицата и икономическите последствия от заболяването.

 

Общият брой на заразените с COVID-19 у нас става 51.  Установени са още осем нови случая на коронавирус у нас.

 

Владислав Горанов: "Какво им е на 60-годишните? Нашият премиер си ходи на работа всеки ден". 

 

"По отношение на призивите за данъчни и кредитни ваканции, които чувам, заявявам - засега се ограничете само до детската ваканция!"

 

Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако искате да следите лесно какво друго си струва да знаете, четете новата рубрика "Новини без коронавирус".

България не е въвела ограничения на държавните си граници по отношение на българските граждани, но МВнР не препоръчва да се пътува към и извън страната. Това съобщиха от Външното ни министерство.

Уважаеми сънародници, С министър-председателя и председателя на Националния оперативен щаб обсъдихме предприетите от правителство действия за ограничаване на разпространението на коронавируса в България. България и светът преминават през тежко изпитание.

 

„За корона вируса и нас. Сериозно, без музика. Няколко седмици преди да се появи първият случай у нас бяхме свидетели на едни "говорещи глави" в националните медии, които разясняваха, поясняваха и, да речем, предупреждаваха."

Още два случая на коронавирус са регистрирани у нас. Единият е от Плевен, другият от София. Общият брой на пациентите е 43, двама от тях са починали. Това заяви генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, началник на Националния оперативен щаб и на ВМА. След това обаче бе съобщено за положителна проба на мъж на 47 г. във Варна, върнал се от Италия. Втори, също върнал се от Италия, се изследва в момента заради проявени симптоми. Така болните стават 44 лица.

 

Вече 8 европейски страни обявиха извънредно положение - Италия, Чехия, Словакия, Латвия, Унгария, България, Румъния и Испания. САЩ също последва примера им. Япония също е готова за извънредно положение, което беше разрешено от парламента.

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...