Статии филтрирани по дата: Събота, 14 Март 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

"Пей през какво преминаваш“, италианските социални мрежи отправиха призив и опустелите квартали се огласиха от хиляди италианци, които се срещат от балконите на жилищата си.

Само за ден заболелите се увеличиха с 30%, каза ген. Мутафчийски а извънреден брифинг тази вечер. Случаите на инфектираните станаха 41, десет само за деня, посочи той. Не ме питайте какво ще стане с фризьорския салон и фитнес залата, каза ген. Мутафчийски видимо разтревожен, но и ядосан на нехайството на хората.

Няколко нощни заведения в центъра на София и в "Студентски град" са работили през изминалата нощ въпреки забраната. Те са били проверени от екипи на РЗИ и МВР, наложени са им актове и са затворени.

При направените днес проби са потвърдени 6 нови случая на коронавируса в България, съобщи председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг във ВМА. Два часа по-късно стана ясно, че освен тях излязоха и още 4 нови положителни проби, за което съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Президентът Румен Радев разпространи позиция за въведеното извънредно положение в България.

 

Диана Ковачева остава единствен претендент за омбудсман, след като в сряда (11 март) изтече срокът за предлагане на кандидатури. На този фон граждански организации се оплакаха, че при приемането на правилата за избор на обществен защитник е ограничено правото им да излъчват кандидати.

 

Правителството да разсрочи сметки, ДДС, други данъци и осигуровки докато трае кризата. Банката за развитие да осигури спешна ликвидност за малкия и среден бизнес, а държавата да спре създаването на държавния ВиК-холдинг с капитал от 1 млрд лв. и да насочи средствата към фонд за кризисна подкрепа на бизнеса.

След продължителни реанимационни мероприятия днес, 14 март, е починал 74-годишният мъж, заразен с коронавирус, хоспитализиран в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

 

Изпълнителният съвет на Движение България на гражданите (ДБГ) призова правителството да отдели в специален фонд 1 млрд. лв. от държавния бюджет, с които да подпомогне бизнеса в страната заради коронавируса.

 

Няма нови заболели от коронавирус у нас. Остават 31 души към този момент. Чакат се пробите от снощи. В Плевен има трети болен.

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...