Статии филтрирани по дата: Петък, 13 Март 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Владимир Путин ще може да управлява Русия до 2036 година. Това стана възможно, след като долната камара на парламента одобри конституционни поправки, които позволяват на Путин отново да се кандидатира за президент през 2024 г. - нещо, което сегашната конституция забранява, предаде Ройтерс.

С месец по-късно ще започне пробното преброяване на населението и жилищния фонд заради епидемичната обстановка и препоръчаните мерки за избягване на масово събиране на хора, докато не отшуми опасността от грип.

 

Има седем нови случая на коорнавирус. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който свика министрите на извънредно заседание след обявеното извънредно положение в страната, създадено след разпространението на коронавируса.

Българските производители на храни са конкурентноспособни, мога да задоволят нужните обеми на потребление - от няколоко месеца до две години.

 

Парламентът се вслуша в предложението на премиера Бойко Борисов и правителството за въвеждане на извънредно положение в страната. То вече е факт, след като депутатите гласуваха току-що с пълно мнозинство от 201 гласа. Според конституцията обаче, НС трябваше да приеме закон, а не решение, в който ясно да се разпишат кои права по конституция се ограничават, и за какъв период.

Три деца на 4,7 и 11 години са носители на вируса. Двете са в болница, нямат симптоматика, но са били контактни и са преносители. Това съобщи ген. Валентин Мутафчийски на брифинг на щаба срещу коронавируса по-рано днес.

 

Поради извънредните обстоятелства с развитието на заболеваемостта с коронавирус и предпазването на разпространението днес на всички места, където няма грипна ваканция в момента, учениците са освободени да не присъстват в училище по преценка на родителите.​ Това съобщиха от пресцентъра на МОН.

 

Нови седем болни с коронавирус у нас, вече са 23, като само за деня са 16 нови случая. До вчера случаите бяха 7. Това обяви на брифингът тази сутрин прох. Мутафчийски, шеф на щаба. Нови положителни проби няма.

 

В петък, 13 март, минимални температури в страната ще са между 3° и 8°, в София около 3°. Времето ще бъде слънчево.

В петък, 13-ти, хубавите и лошите моменти ще се редуват. Много от събитията днес ще имат отношение към мъже от кръга ви роднини, съседи, приятели или колеги. Мъжете над 35 годишна възраст ще поставят на изпитание любовните си отношения с необмислени думи или прибързани обвинения. Днес внимание ще изиска здравето на човек от семейството ви, който може да е роден под знака на Телец, Козирог или Дева или да има такъв асцедент. Пазете се от манипулации или интриги. Важните решения и промени в живота ви имат бъдеще, но днес не бъдете вироглави и не избързвайте с нищо, само защото искате да го получите сега. Ако сте родени под знака на Овен, Лъв или Стрелец, едно събитие или новина ще промени плановете ви за близките дни.

 

Горещи теми

Нагоре...