Статии филтрирани по дата: Четвъртък, 12 Март 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Взехме решение на основание чл.84, т.12 от Конституцията във връзка с разрастващата се епидемия, дори не сме в пика й, Министерски съвет да предложи на Народното събрание да бъде обявено извънредно положение в България във връзка с този вирус. Незабавно затваряне на клубове, барове, дискотеки. Пенсиите да се изплащат, като ангажираме студентите да ги разнасят, са част от мерките.

 

Мая Манолова предлоги днес на правителството 12 мерки за защита на гражданите и овладяване на хаоса от епидемията с коронавируса.

 

Нови седем болни с коронавирус у нас, вече са 23, като само за деня са 16 нови случая. До вчера случаите бяха 7.

"Искам Мутафчийски в скафандър. Да проявим патриотизъм и да покажем, че нацията в такива моменти може да се мобилизира."

Девет лица са с положителни проби за коронавирус. Те са с най-различна история и в различни възрастови групи. Всички са от София. Това стана ясно на традиционния брифинг на Националния кризисен щаб срещу коронавируса.

 

16-годишно момче от Асеновград се е самоубило като е сложило край на живота си, лягайки на релсите, съобщиха от МВР.

Здравните власти в Пловдив успяха да върнат в Инфекциозна клиника 55-годишната жена, която е със съмнение за каронавирус.

Половината лекари от общинската болница в Гоце Делчев подадоха оставки. Такива се очаква всеки момент да внесат и голяма част от медицинските сестри. Шест отделения са пред закриване. Както и самата болница.

 

Всички магазини, освен хранителните и аптеките, в Италия се затварят, заради риска от разпространение на коронавируса, съобщи премиерът Джузепе Конте, цитиран от ТАСС.

 

Полицията, Жандармерията и РЗИ – “София“ блокираха всички входове на стоков базар “Илиянци“, съобщава БНР.

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...