Статии филтрирани по дата: Неделя, 01 Март 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Приятелката на британския премиер Борис Джонсън - Кари Саймъндс, е бременна. Детето, което е първо за двойката, се очаква да се роди през лятото. Джонсън и Саймъндс са решили и да сключат брак, пишат британските медии.

Мая Манолова призова в стори от площада пред Министерския съвет българските граждани да подкрепят протестите на майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" и на медицинските специалисти. Двата протеста обявиха безсрочни палаткови лагери на площада пред МС днес.

Те настояват за по-високо заплащане и по-добри условия на труд Медицинските работници излязоха на пореден протест в София, съобщава Нова телевизия. Те настояват за по-високо заплащане и по-добри условия на труд.

"Непрекъснатото прехвърляне на нови и нови плащания към държавата рано или късно ще отвори темата дали сме готови да имаме по-високи данъци, за да може държавата да поеме тези плащания.

Оръжейници от двата военни завода в Лясковец и жители на града излязоха на мирен протест с настояване да отпадне задължението им да пътуват с винетки до работните си места. Заводите са на второкласен републикански път и са на 300 метра от Лясковец.

Днес отбелязваме Сирни заговезни, празника, наричан още Прошка - седем седмици преди Великден и една седмица след Месни заговезни.

 

Медицински сестри от страната подготвят серия от национални протести, които ще започнат на 1-ви март пред Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина ”Пирогов”, в 12:00 часа.

"Няма регистриран случай на COVID-19 в България... Но вирусът най-вероятно е в България. Вирусолозите са много изнервени, искат да докажат случай на коронавирус и да работят с него. Наивно е да се смята, че ние ще бъдем пощадени. Няма граници, които да спрат една въздушно-капкова инфекция. Но нямаме потвърден случай".

 

Майките от "Системата ни убива" излизат на безсрони протести за оставката на социалния министър Деница Сачева от 1 март. Това обявиха те в социалните мрежи. 

"Толкова те обичам! Дълго Господ здраве да дава. Винаги цитирам: Без Господа нищо не може да се направи! То затова винаги се започва с него".

 

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...