Статии филтрирани по дата: Петък, 07 Февруари 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Обществени поръчки за около 165 млн. лв. за ВиК проекти вече са обявени по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“

 

Лицензите на двете частни лотарии на Васил Божков - "Национална лотария" и "Лотария България", ще бъдат отнети веднага след влизане в сила на поправките в Закона за хазарта. Това се очаква да стане до седмица-две, след като вчера депутатите от бюджетната комисия гласуваха на второ четене новите промени.

"Импийчмънтът няма да напълни язовирите, няма да напълни, хладилниците на хората и няма да вдигне пенсиите. Импийчмънтът най-много да напълни площадите и да доведе до окончателен крах."

 

Пробно преброяване на населението и жилищния фонд започва от 20 март, обяви днес ръководството на Националния статистически институт на пресконференция.

 

Държавата ще поеме таксите на ромчетата, за да тръгнат на детска градина, стана ясно от думите на министъра на образованието Красимир Вълчев на дискусия, организирана от омбудсмана Диана Ковачева на тема „Възможности и предизвикателства при въвеждане на задължително предучилищно образование за 4-годишните деца“, което се очаква да влезе в сила през учебната 2020/ 2021 г.

Снегът и тежкото време доведоха до истинско бедствие в БДЖ. По информация към момента 10 влака са блокирани и не помръдват, а около 30 са отменени.

Специализираната прокуратура, „Вътрешна сигурност“ в МВР и антикорупционната комисия (КПКОНПИ) проведоха мащабна операция на ГКПП „Калотина“.

Заради тежките метеорологични условия в град Шипка няма възможност за доставка на хляб, заяви кметът на града Василка Панайотова. Тя обясни, че на места снегът достига 2 метра.

 

На 7 февруари и през следващите дни се очаква усложнена зимна обстановка. Образуването на снежна покривка на места е над 1 метър и ще продължи да трупа. Жълт код ще има само в Източна България.

В петък ще трябва да ограничите действията си в рутинните задачи, които ще имате планирани за този ден. Избягвайте рискове или емоционални действия. В личния ви и любовен живот бавното развитие на някои събития или липсата на инициативност и ентусиазъм от страна на партньора ви може да бъде причина за конфликти и размяна на обвинения. Този ден ще благоприятства организирането или осъществяването на пътуване свързано с някакви приятни за вас емоции.

Горещи теми

Нагоре...