Статии филтрирани по дата: Сряда, 12 Февруари 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

"От анализа на информацията и на събраните доказателства можем да предположим, че става въпрос за едно и също лице, но няма връзка между двата обира".

Проверка на приватизацията в България възложи на ДАНС главният прокурор Иван Гешев. ДАНС ще проверява събрани ли са всички неустойки, лихви, обезщетения от приватизацията на предприятията в България.

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) установи наличие на конфликт на интереси по отношение на Петър Илиев, член на Съвета на директорите на БЕХ ЕАД и изпълнителен директор на НЕК ЕАД (б.р. - бивш директор), съобщават от комисията.

 

На следващите парламентарни избори да се въведе пълно машинно гласуване. Това решение прие днес Министерския съвет.

 

Българските граждани ще преживеят ново повишаване на цените. Част от причините са инфлацията, начинът, по който се прави либерализацията на пазара за битовите потребители, високите цени на парниковите емисии и финансовото състояние на някои от държавните предприятия в енергетиката – НЕК, ТЕЦ „Марица Изток” и др.

 

Цветан Цветанов, ръководител на Евроатлантическия център за сигурност, предупреди днес, че случаят със съдията Андон Миталов не бива бъде използван за вътрешнополитически цели и да води до нова "война" между институциите в България.

 

"Ако президентът мисли, че ако налее гориво в институционалната криза, ще изведе хората на улицата, много се е объркал", заяви бившият премиер Иван Костов пред БНР. Според него "хората излизаха на улицата, водени от мощни икономически проблеми, бяха уязвени по някакъв начин". А институционалната криза само пречи на самите институции да работят".

 

Очаква се съдът да започне процедура по несъстоятелност срещу „Ремотекс-М“, които не са платили заплатите на 300 служители.

Служител на МВР ограбил игрална зала в Перник, потвърдиха информацията от МВР.

 

На 12 февруари ще има значителна облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 1° и 4°.

 

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...