Статии филтрирани по дата: Понеделник, 10 Февруари 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Община Радомир е изпратила писма до министъра на регионалното развитие и благоустройството, министъра на околната среда и водите, областния управител и до управителя на "ВиК" ООД - Перник, с които ги алармира за предаварийна ситуация с един от основните водоизточници, снабдяващи с питейна вода града. Това съобщиха от общинския пресцентър.

 

Прекратиха акцията по издирването на изгубилите се баща и син под връх Ботев.

 

Утре, 11 февруари, председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова, ще участва в общественото обсъждане в КЕВР, на което ще се разгледа бизнес-планът на ВиК-Търговище и повишаването на цената на водата в областта.

От началото на годната средната цена на тока на Българската независима енергийна борса (БНЕБ) е 52 евро за мегаватчас. За сравнение, в Германия е била 32 евро, а във Франция – 35 евро.

Основна тема на днешните британски вестници са последиците от атлантическата буря Киара, връхлетяла вчера острова с ветрове до 160 км/ч и причинила наводнения и транспортен хаос.

 

Няма необходимост от прехвърляне на спестяванията от лев в евро, заяви пред БНР финансовият министър Владислав Горанов.

 

След дълго боледуване в град Модена, дни преди да навърши 85 г., почина италианската оперна звезда Мирела Френи. Тя беше жената на покойния български бас Николай Гяуров, съобщиха италианските медии.

Скок от близо 5% на цените на храните от началото на годината. Това показват данните на Комисията по стоковите борси и тържищата, съобщава "Нова телевизия". Скокът не е драстичен, но ще го усетим.

 

След като беше хванат да шофира след употреба на алкохол и наркотици в Банско, актьорът Явор Бахаров прекара 24 часа в ареста в курортния град.

 

На 10 февруари до обяд ще бъде предимно слънчево, след обяд от запад облачността ще се увеличава. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад.

 

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...