Статии филтрирани по дата: Събота, 01 Февруари 2020 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Ако се окаже, че времето е с нас и природата е по-благосклонна, и пролетта е малко по-влажна, в края на пролетта може вече да говорим за различна картина в Перник.Това каза кметът на бедствия град Станислав Владимиров пред БНР.

 

Специализираният съд остави в ареста бившия председател на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев като взе за него най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”.

 

Ще внесем законодателни промени, така че и кметовете да имат отношение към разрешителните за отпадъци на тяхната територия. Това каза председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в Батак.

 

България повиши нивото на риск заради коронавируса, сатана ясно на съвещанието в МС днес, на което присъстваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

 

Не повече от процент и половина ще поскъпне токът за битовите потребители след освобождаването на цените. Това каза Евгения Харитонова от Комисията за енергийно и водно регулиране, съобщи БНР.

Държавното предприятие за управление на язовирите не е изхарчило 8 140 0000 лева за дейност, но пък е назначило над 130 служители за 6 месеца.

 

Подхожда се изключително отговорно - Министерството на културата работи съвместно с прокуратурата и с полицията от началото на операцията. Това не е първият случай, в който Министерството на културата работи съвместно със специализраните органи, заяви Банов.

 

Лидерката на БСП Корнелия Нинова е уволнила пиарката си Бояна Бозаджиева след скандал. Червената председателка я заподозряла в заговор с опозиционерите в столетницата, където страстите се нажежиха преди избора на нов председател през април.

 

От 1 януари 2020 г. хората, които сами внасят задължителните си здравни вноски (например трайно безработни, които не получават обезщетение за безработица и не се осигуряват от държавата и др.) и не са регистрирани като самоосигуряващи се по смисъла на Кодекса за социално осигуряване, дължат месечно по 24,40 лева, съобщиха от пресцентъра на Агенцията.

 

Минималните температури на 1 февруари ще бъдат между минус 1° и 1°. Облачността ще се разкъса и ще преобладава слънцево и топло време.

Страница 1 от 2

Горещи теми

Нагоре...