Статии филтрирани по дата: Неделя, 04 Август 2019 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Само за последното денонощие 200 000 мълнии са паднали на Балканите. На много места има сигнали за счупени дървета, отнесени покриви и постройки. Във Варна четирима души бяха ранени от срутена витрина на магазин заради ураганния вятър, в Перник дърво падна върху сградата на общината, като нанесе огромни материални щети.

За първи път от 56 години беше отслужена литургия в Потопената църква „Св. Йоан Рилски Чудотворец“.

Мотоциклетист загина край Ловеч, в района на Голец, съобщи агенция "Фокус".

 

Кристалина Георгиева, която беше номинирана от Европейския съюз за директор на Международния валутен фонд (МВФ), благодари на премиера Борисов за доверието и подкрепата на номинацията й.

Слабо земетресение е регистрирано в София в късния следобед, сочи справка в сайта на Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките (БАН), съобщава агенция "Фокус". 

Премиерът Бойко Борисов се забърка в нов дипломатически скандал. Този път с Румъния. Министерството на външните работи на северната ни съседка заяви в социалните мрежи Туитър и Фейсбук позиция на неодобрение на думите Борисов, че румънски граждани пренесли чумата по свинете у нас. Борисов заяви това в петък като тогава добави, че е сигурен, че румънските туристи са внесли в страната африканската чума по свинете.

В нов дипломатически скандал на Балканите се забърка премиерът Борисов, този път с Румъния. Министерството на външните работи на Румъния разпространи в "Туитър" и "Фейсбук" позиция на неодобрение на думите на премиера Бойко Борисов, че румънски граждани пренесли чумата по свинете у нас.

Медицинската сестра Мая Илиева, която беше сред организаторите на протестите на медицинските специалисти, е била уволнена от Болница "Токуда". Това съобщи самата тя в социалната мрежа Фейсбук.

Протестът в с. Мрамор: Чума има, но в парламента. 

 

Страница 1 от 3

Горещи теми

Нагоре...