Статии филтрирани по дата: Сряда, 14 Август 2019 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Локомотив, изрисуван от известния графити художник Светослав Трифонов - Nasimo тръгна днес от Централна гара - София в посока Бургас. Авторът на рисунките е изобразил няколко основни национални символа.

Социалната мрежа Фейсбук е записвала разговорите на свои потребители, сочи доклад, цитиран от БГНЕС.

9-годишно дете простреля 12-годишната си сестра с въздушна пушка, съобщават от МВР, цитирани от "24 часа". 

 

Архитект Борислав Игнатов е най-вероятният кандидат за кмет на София на обединението "Демократична България" (ДСБ, "Да, България" и "Зелено движение"), потвърдиха за "Дневник" източници от формациите. Така гласът на десните избиратели ще се раздели на поне три, тъй като до момента с подобен профил е и Борис Бонев от организацията "Спаси София", а две трети от партиите от бившия Реформаторски блок не са в "Демократична България" и ще подкрепят или издигнат други кандидати.

"Аз строя. Няма да ходя и да ги пазя после", заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос от медиите за състоянието на магистрала "Струма" след пожара, койото започна в пункт за вторични суровини и повреди част от магистралата.

 

Агенцията по приходите информира лицата, обучаващи се в чужбина като редовни студенти, че е необходимо да се погрижат за здравното си осигуряване и да приключат със своите задължения.

Няколко протеста в страната днес. Продължава блокадата на пътя между Ямбол и Сливен при село Крушаре срещу умъртвяването на прасета с цел превенция от африканска чума по свинете. Организаторите на протеста заявиха обаче, че се оттеглят от блокадата, тъй като в протеста са се включили познати от други протести лица, които животновъдите смятат за обвързани с политици. В пловдивското село Шишманци също излязоха на протест. Те искат засилени мерки за контрол над сметището край селото, тъй като сега отново е запалено, а миризмата е непонозима. Във Варна жители на село Константиново протестираха за асфалтиране на улиците в селото. 

Три години след наводнението във варненското село Константиново, дерето, което тогава преля се е превърнало в блато, а улиците са осеяни с дупки. Хората от селото се чувстват излъгани от община Варна, защото са получавали много обещания за инвестиции в селото, но нищо не е изпълнено. Днес те протестираха пред сградата на Община Варна, съобщи БНР.

Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев, който се върна на длъжността прокурор, става генерален консул на България във Валенсия. Това е решено на закрито правителствено заседание на 9 август, съобщи бТВ. 

 

С нови промени в Закона за туризма, одобрени вчера от правителството, курортните комплекси ще се разделят на "тиха зона" и "шумна зона". Така всеки курорт ще има обособена зона за партита и обособена зона за семеен отдих.

 

Страница 1 от 3

Горещи теми

Нагоре...