Статии филтрирани по дата: Вторник, 13 Август 2019 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

 Гърция отправи молба до Европейската служба за гражданска защита за оказване на помощ при гасенето на пожара на остров Евбея. Оттам са реагирали веднага и към Гърция са излетели самолети от Хърватия и Италия, заявиха от Генералната дирекция по гражданска защита в ЕС.

Днес пожар избухна и на гръцкия остров Тасос, който е сред най-посещаваните курорти през лятото, съобщи в. „Катимерини“. Огънят е в района на Парадисос в югозападната част на острова.

В сряда сутринта ще продължи издирването на 14-годишно момиче, което изчезна в морето край Варна в района на Калните бани. 

„Продължавам да смятам, че съдебната власт и в частност – Прокуратурата на Република България, е длъжник на българското общество и може, и трябва да направи още много, за да компенсира липсата на достатъчно справедливост... Концепцията ми може да бъде описана с две думи – надграждане и промяна”.

Тридесет и петима българи се намират на летище Франкфурт, след като не успяха да излетят с редовен полет на Wizz Air в 15.10 часа. Според тях за забавянето вина имат и авиокомпанията, и летищните власти.

Предупреждения за полски и горски пожари отправиха институциите. В Югоизточна България е обявена „екстремална“ опасност.

Разраства се пожарът край трите хасковски села Брягово, Любеново и Родопи. Огънят е обхванал 8000 декара, половината площ са гори. 

„Познавам голяма част от дефектите в системата, което няма да е добре за лошите герои“, заяви директорът на Държавен фонд "Земеделие" Васил Грудев пред БНР.

Животински трупове са намерени в напоителни канали в Сливенско. В момента се извършва засилено наблюдение на съоръженията. Това съобщи Пламен Иванов, управител на "Напоителни системи" - клон Сливен, цитиран от БТА. 

Страница 1 от 3

Горещи теми

Нагоре...