Статии филтрирани по дата: Март 2019 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

Учени в Япония разработват технологии, които да дадат възможност на хора да живеят в космоса, предаде Франс прес. В новия Японски център за изследвания върху живота в космоса, основан от първата астронавтка на Япония Чиаки Мукай,се правят именно такива експерименти. Според учените през 2030 г. първата колония на Луната вече ще е факт и ще може да се насели с хора.

 

До моменти са задържани шестима души пре акция на ГДБОП в Казанлък и региона. Мащабната операция се провеждат в града от ГДБОП и Специализираната прокуратура. Претърсват се и съседни населени места, предаде БНР окло 22:00 ч. тази вечер.

 

Четирима души са намушкани с нож в Лондон. Двама от ранените са в критично състояние.

 

Турция днес гласува на местни избори и към момента партията на Реджеб Ердоган ги печели. Преброяване на гласовете е в ход в Турция, а изброените бюлетини са около 6 процента. Според поместените данни към момента регистрираната избирателна активност е 82,46 на сто.

 

92-годишната Елизабет Втора с удоволствие шофира своя „Ленд Роувър“, както и други коли от автопарка си, сред които и няколко „Ягуар“-а, но след катастрофата с мъжа си принц Филип тя също повече няма да шофира по обществените пътища, съобщава БГНЕС.

 

Листата на "Коалиция за България", която обединява 7 формации, ще бъде готова през новата седмица, съобщи днес в Бургас председателят на АБВ Румен Петков.

 

Военноморските сили търсят да наемат 100 души във формированията си във Варна и Бургас. Те обявиха конкурс за заемане на 100 позиции. Тестовете са за обща култура и физическо състояние.

 

"Да излезеш през парадния вход и да се мъчиш да влезеш през задния- по-голямо унижение за Първанов едва ли може да има", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод решението на партия АБВ да се яви на изборите като "Коалиция за България".

Това е името, под което БСП участва на предишни парламентарни избори и така се наричаше парламентарната й група.

"Когато си бил президент на държавата и си стоял на парадния вход, да се опитваш да се върнеш в политиката през задния, като крадеш името на собствената си партия, за да помогнеш на опонентите й - по-голямо унижение за Георги Първанов едва ли може да има", коментира Нинова по време на посещение в село Дивотино.

 

Демонстрантите скандираха в Букурещ "Крадци!", "Оставка!", "Правосъдие, а не корупция", "СДП - червена чума" и "Румъния, събуди се!". На плакатите на участниците имаше надписи "Всички за справедливост" и "Кьовеши, не забравяй, улицата е с теб".

 

Страница 1 от 114

Горещи теми

Нагоре...