Статии филтрирани по дата: Декември 2019 - 24novini.bg
24 часа новини, вести, факти, коментари

14 067 годишни електронни винетки за леки автомобили изтичат днес, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). От Пътната агенция уточниха още, че над един милион е-винетки ще изтекат през първите два месеца на 2020 година. 

Между 10 и 15 хиляди българи се очаква да посрещнат Нова година на столичния площад "Батенберг", съобщи БНТ. Сцената вече е готова.

 

Столичната община ще получи два терена от църквата, за да построи две училища и детска градина в кварталите „Витоша- ВЕЦ – Симеоново“ и „Манастирски ливади  изток“, съобщи „24часа“.

Туристическите посещения на чужденци в България за периода януари- ноември 2019 г. са 8 832 405. Отчита се символично намаление от 0,02 процента спрямо същия период на рекордната за туризма 2018 г.

 

МВР започна проверка във всички ВиК дружества в страната. Това стана ясно след извънредна среща при премиера Борисов заради водната криза в Перник. Късно следобед в понеделник той извика в Министерския съвет кмета и областния управител на града. Припомняме, че две трети от дружестата обаче са държавни (29 от ощо 45 дружества) и са под ръководството на министрите на Борисов от 10 години.

 

Най-късно до три месеца трябва да приключат спешните ремонти на пречиствателните станции и на водопреносната мрежа в Перник. Това заяви заместник-министърът по регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков днес в ефира на БНТ.

 

Само за ден основатели и членове на гражданската платформа „Изправи се.БГ” събраха 2730 литра минерална и изворна вода, които дариха на жителите на Перник.

 

Шофьор на 19 години загина на място, след като се е ударил в спрял автобус на градския транспорт в София, съобщи бТВ. 

 

Голям пожар е избухнал в сградата на психодиспансера в София, на Сточна гара, срещу Спешна помощ, съобщи бТВ. Огънят е обхванал покрива на сградата. 


Пожарът е избухнал малко след 5:00 ч. тази сутрин.

В психодиспансера е имало общо 51 пациенти, които са евакуирани и настанени в съседната сграда, която е стабилна и отопляема. Няма пострадали хора, огънят вече е локализиран.

Поради вятъра работата на пожарникарите е затруднена. На място са десет екипа на пожарната, съставени от 37 пожарникаря с техника.

Комисар Николай Николов заяви по телефона за Нова телевизия, че са проверени всички стаи на сградата, включително е гледано и под леглата. Всички хора са изведени благодарение на изключително професионалното поведение на персонала на болницата.

 

"Повечето от пациентите са били контактни и послушни, но е нормално в такава ситуация да има и напрежение, и стрес", заяви шефът на пожарната.

Николов засега се въздържа от оценка както на щетите, така и да посочи първоизточника на огъня. Предположенията са обаче, че пожарът е тръгнал от безстопанствена сграда до психодиспансера и в неговия двор. Огънят бързо се е прехвърлил към сградата на администрацията.

В Ботевград няма непосредствена опасност от режим на водата. Това зявиха вчера вечер от регионалното министерство. По-рано във вчерашния ден кметът на града обаче обяви, че има опасност от водна криза заради намаляващите водни запаси в язовир "Бебреш".

 

Страница 1 от 44

Горещи теми

Нагоре...