Борисов: Темата за Унгария не е на дневен ред - 24novini.bg

Борисов: Темата за Унгария не е на дневен ред

20.09.2018 | 14:20
(0 гласа)

И вчера казах, и днес пак - ако се стигне до разглеждане на санкциите срещу Унгария, това ще е след две години. Като кабинет сме взели това решение и стоим твърдо след него. Темата обаче не е на дневен ред. Това заяви преди малко пред журналисти в Залцбург премиерът Бойко Борисов. 

 

От думите му стана ясно, че той твърдо застава зад Виктор Орбан, който дори го е разцелувал на срещата на върха за подкрепата. 

 

Борисов повтори думите си, че взетото вчера решение нямало правна тежест, защото е взето на опаративно заседание, но показвало, че правителството ще защитава Орбан. Той също трябва да направи крачка назад с университета и с неправителствените организации, презастрахова се премиера. 

По думите му най-лицемерна била лидерът на БСП. "Г-жа Нинова има двойна позиция. В България тя го защитава, а в ЕП когато трябваше да спасим Орбан и Унгария, депутатите на БСП гласуваха против". Това е наглост и нахалство, което минава всички граници, каза още той. 

По отношение на рекацията на патриотите, Борисов обясни, че вчера звъннал на Симеонов и Каракачанов и им се скарал, че "изплякват неща по медиите, без да ги обсъждат". "Кому е нужно да се дават интервюта след 22 часа", попита риторично той?

Ние в България повече се вълнуваме за Унгария, без да има такава тема, вместо да се вълнуваме от Брекзит. Времето изтича, а там има българи, опита се да обобщи резултатите от съвета Борисов. 

 

Той коментира и слуховете, че началникът на кабинета му има връзка с новия транспортен министър. "Те са възрастни хора, имат семейства, тя стана баба наскоро, гледа внуче", отрече спекулациите той.   

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...