Викове "Мафия" пред парламента, искат оставка на Борисов - 24novini.bg

Викове "Мафия" пред парламента, искат оставка на Борисов

На протеста пред НС на българите от чужбина срещу мафиотското управление дойдоха хиляди граждани На протеста пред НС на българите от чужбина срещу мафиотското управление дойдоха хиляди граждани Кадър: bTV
16.09.2018 | 13:46
(1 глас)

С викове "Мафия", "Долу Борисов!", "Долу БКП, която управлява България!", "Да живее България!", "Българи юнаци" и "Оставка!" хиляди граждани искат оставка на правителството. Те освиркват премиера, а по мегафон се изброяват злоупотребите на "управляващата мафия от БКП, която още управлява България начело с Бойко Борисов".

 

Протестиращите призовават журналистите да дойдат и да отразят събитиего. "Не бягайте, ние ви обичаме, обичайте се и вие!", призовават по мегафон активисти.

Трудно е да се определи броят им, но се виждат хиляди хора и се присъединяват нови.

Протестът вика "Мафия!" и е обявен във Фейсбук като протест на българи, живеещи в чужбина. Те искат промяна на модела на управление и промяна на Конституцията.

Протести има и пред посолствата в много европейски градове, съобщават на мегафона. "Не искаме повече да ни управляват корумпирани политици?", "Не искаме арести на журналисти!", "Не искаме повече Бойко Борисов!", викат хората. Площадът отвръща с одобрителни викове, ръкопляскания и викове "У-у-у" по адрес на управлението и правителството.

"Велик български народе, който се изправи и намери сила да вдигнеш рамене, въпреки мафията, площад "Народно събрание" те приветства! Добре дошъл от днес до петък, ние ще сме тук и ще се борим за бъдещето на тези деца, тук. Няма сила на този и онзи свят, която да ни спре", казват на мегафона участници в протеста.

Хората викат "Бойко, иди си!", "Край на политическата мафия!", чуват се освирквания, вувузели и се веят десетки български знамена.

Протестиращите са обединени от група във Фейсбук, която според организаторите на протеста е имала 34 000 участници. Тя беше закрита преди 2 дни. А вчера разпространиха видео от тяхна пресконференция в БТА, на която представиха документ от над 30 страници за реорганизация и реформи в държавата, конституционни промени, повече референдуми и пряка демокрация, прозрачност на управлението и медиите, свързване на масивите на службите с данни за злоупотреби и корупция по високите нива и наказателна отговорност с открит съдебен процес за всички лица, по които службите извършват разследвания и имат данни за корупция.

На площада пред парламента има засилено полицейското присъствие, което се разшири по-късно и в целия столичен център.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...