Александър Манолев се отказа да става министър, дали ще остане заместник още не знае - 24novini.bg

Александър Манолев се отказа да става министър, дали ще остане заместник още не знае

13.09.2018 | 14:56
(1 глас)

Александър Манолев, който е заместник-министър на икономиката и беше посочен от премиера Бойко Борисов за министър на транспорта, се отказа от новия пост. Все още не е решил дали ще остане и в кабинета на Емил Караниколов в икономическото министерство. 

 

Това стана ясно от думите на Манолев пред медии на брифинг в Министерски съвет.

 

Има координирана атака от една определена група към мен в момента на обявяване на номинацията. Това са скалъпени обвинения, чрез които опитват да минират работата ми, оправда се Манолов.

Най-важният въпрос е защо точно сега някой реши да съшива подобни твърдения, при положение, че досега съм заемал политически позиции, попита реторично той и отговори сам, че някой се притеснява от реформите и политиката, която бих провел в министерството на транспорта.

Разбирам каква щета искат да нанесат на правителството и премиера Борисов, но няма да го допусна, обясни решението си да не приеме номинацията за министър на транспорта Манолев.

Той обяви, че ще защити името си по съдебен ред.

 

По-рано днес вестник „Капитал“ публикува информация за фирми на Манолев, в които е бил съдружник с близки до бившата СИК лица и за две катастрофи с негово участие, за които са водени и съдебни дела.

Припомняме, че в 44ото Народно събрание Манолев влезе с най-много преференциални гласове – над 6000 гласа. Той беше част от листата на Цветан Цветанов в Благоевградска област, където кандидатите се посочват лично от заместник-председателя в ГЕРБ. Още по време на предизборната кампания в средите на ГЕРБ Благоевград се говореше, че обещанието към Манолев е министерски пост при достатъчно гласове за листата. 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...