Вицепрезидентът Йотова на купон с Миню Стайков и Ветко Арабаджиев - 24novini.bg

Вицепрезидентът Йотова на купон с Миню Стайков и Ветко Арабаджиев

Вицепрезидентът Илияна Йотова - на купон за рождения ден на обвинения Миню Стойков заедно с издирваните Арабаджиеви Вицепрезидентът Илияна Йотова - на купон за рождения ден на обвинения Миню Стойков заедно с издирваните Арабаджиеви ПИК
06.09.2018 | 19:41
(1 глас)

Вицепрезидентът на България Илияна Йотова от БСП е била сред вип-гостите на купона на задържания бизнесмен Миню Стайков, който от днес следобед е с повдигнато обвинение от прокуратурата заедно с още седем души. Събирането е било по повод 52-ия рожден ден на бизнесмена. От снимки, разпространени от ПИК, се виждат вицепрезидентът Илияна Йотова и съпругът й д-р Андрей Йотов.

 

Рожденият ден е празнуван в столичния клуб "The Residence", известен като "къщата до Ялта" срещу Софийския университет. С тях са и висши функционери на БСП и ДПС, сред които Румен Овчаров.

 

На снимките се виждат оръжейният бос Николай Гигов, бившият министър на МВР в правителството на Сергей Станишев Камен Пенков, светският хроникьор Агент Тенев, бившият депутат от ДПС Камен Костадинов.

Двете семейства - Стайкови и Арабаджиеви - са сродени чрез брака на децата си към онзи момент и имат общо внуче, което също е на снимките.

В момента семейство Маринела и Ветко Арабаджиеви се издирва от прокуратурата с червена бюлетина след нахлуването на спецчастите в хотел "Маринела" и откриването там на 10 млн. евро в брой, както съобщиха от обвинението. Съдът обаче пусна сина им Вълчо срещу парична гаранция от 20 хиляди лева.

Обвиненият Миню Стайков е собственик на Винпром Карнобат, където вчера също нахлу спецпрокуратурата по образувано досъдебно производсто за организирана престъпна група за укриване на данъчни задължения в големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари. Днес осем души са с обвинения, сред които Миню Стайков и сина му, съобщиха от държавното обвинение.

Към момента от президентството не са опровергали истинността на снимките и не са заявили позиция за присъствието на вицепрезидента на България на това събитие и в показаната компания.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...