Кметът и съветниците на ГЕРБ в Царево ще застрояват Силистар - 24novini.bg

Кметът и съветниците на ГЕРБ в Царево ще застрояват Силистар

Кметът на ГЕРБ в Царево и общинските съветници от партията гласуваха застрояване на плажа Силистар Кметът на ГЕРБ в Царево и общинските съветници от партията гласуваха застрояване на плажа Силистар
24.08.2018 | 16:00
(0 гласа)

Общинарите в Царево одобриха строителство на плажа Силистар, след което еколозите възразиха. От коалицията „За да остане природа в България“ обяви, че се обръща към министъра на околната среда и водите Нено Димов и главния прокурор Сотир Цацаров да обжалват решението в съда в най-кратки срокове.

 

Общинските съветници в Царево са дали одобрение за изработване на план за застрояване парцел от 22 169 кв. м в местността Силистар, съобщава „Дневник“, като се позовава на справка от деловодството на Общинския съвет.

 

Предложението на кмета Георги Лапчев от ГЕРБ е да се изработи подробен устройствен план за поземлен имот на дружеството „Ню Билдинг Естейтс“ ЕООД, който, според информация на сайта „Бивол“, да му позволи да го застрои с вилни сгради.

Това беше последната 24-точка в дневния ред на общинския съвет днес. В съвета влизат 13 съветници, като предложението на Лапчев е получило подкрепа от деветима от тях, от които 8 са от партия ГЕРБ. Трима са гласували против – двама съветници на БСП и един от обединение „Народен съюз“ (Демократическата партия и Български земеделски народен съюз).

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...