Вчера "Малките хора" вдигаха контра-палатки, днес Борисов официално ги призна - 24novini.bg

Вчера "Малките хора" вдигаха контра-палатки, днес Борисов официално ги призна

За да направят контра-палатков лагер срещу майките, от Сдружението на малките хора получиха признаване от Борисов - вече са национално представителни За да направят контра-палатков лагер срещу майките, от Сдружението на малките хора получиха признаване от Борисов - вече са национално представителни
26.07.2018 | 16:00
(0 гласа)

След проведеното заседание на Министерския съвет днес стана ясно, че часове след като "малките хора" разпънаха контра палатков лагер срещу палатковия лагер на майките на деца с увреждания пред парламента, Министерският съвет прие Сдружението на малките хора за представителна организация на национално равнище.

 

Връзка между двете събития с право може да се търси, защото вчера публично стана ясно, че новият палатков лагер открито се конфронтира с протестиращите майки на деца с увреждания и оспорва протеста им за Закона за личната помощ. Те дори надписаха новия палатков лагер с табели "Реформи да, но не под натиск", а майките разпространиха видео, в което коментират, че са били "обсадени" от новите контра-протестиращи, изпратени до палатката на майките.

 

Явно за да направи контрапротеста и да бламира майките, с което да разколебая публичната подкрепа за тях, организацията на "малките хора" е поставила цената си пред Борисов - да признае сдружението  им за национално представително. Причината е лесна за откриване - тези организации се финансират от държавата.

Днес Борисов организира знака на благодарност чрез решение на Министерския съвет организацията на "малките хора" да стане национално представителна и така насочи хората да смятат, че не друг, а точно ГЕРБ и той стоят зад контра палатковия лагер.

Иначе, решението бе прикрито зад десетките други решения на МС - от днес - да увеличи парите на МРРБ за тол-системата и електронната винетка, като таванът на разходите на МРРБ се увеличават над 17 млн. лева, промени Закона за обществените поръчки, създаване на нов Съвет за превенция на престъпността с председател Красимир Каракачанов (ВМРО), закриване на Съвета за иновации към Министерството на икономиката, даване на концесия на плажовете в Златни пясъци, Приморско, Созопол и Китен и др.

Някъде между тези решения лаконично бе споменато и онова, което отговаря на въпроса кой стои зад контра-палатковия лагер пред парламента.

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...