Летящи оранжеви бебета и протести очаква Тръмп в Лондон - 24novini.bg

Летящи оранжеви бебета и протести очаква Тръмп в Лондон

12.07.2018 | 07:20
(0 гласа)

Протестен карнавал очаква Доналд Тръмп във Великобритания, съобщава Агенция Франс прес.

 

Серия от протести из цялата страна ще посрещнат американския президент Доналд Тръмп по време на четиридневното му пътуване във Великобритания от четвъртък, като организаторите се надяват да съберат една от най-големите демонстрации в страната от десетилетия след поредица от дипломатически разправии.

 

Тръмп простига в Европа за срещата на върха на НАТО в Брюксел на 11 и 12 юли, след което това във Великобритания, а след това ще се отправи за Хелзинки за среща с руския президент Владимир Путин.

Тръмп няма да седи в Лондон, където се очаква да има десетки хиляди протестиращи.

Кметът на Лондон Садик Кхан, който е от пакистански произход, позволи демонстрациите, както и издигането на гигантско надуваемо оранжево бебе, което да обикаля небето на Лондон, докато Тръмп е там. 

 

Американският президент е непопулярен във Великобритания, където неговият остър стил и твърдата политика "Америка на първо място" предизвикаха недоволство в целия политически спектър и в обществото.Той беше силно критикуван миналата година, включително от премиера Тереза Мей, след като сподели три предизвикателни анти-мюсюлмански видеозаписа, публикувани от крайнодясната група „Великобритания на първо място“.

 

Опозиционни парламентаристи, подкрепени от онлайн петиция, подписана от близо 1,9 милиона души, призоваха Тереза Мей да отмени поканата за държавна визита. 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...