Босия е в гладна стачка 12-ти ден, никой не реагира - 24novini.bg

Босия е в гладна стачка 12-ти ден, никой не реагира

Босия гладува от 13 юни, но няма реакция от Министерството на транспорта, прокуратурата и парламента Босия гладува от 13 юни, но няма реакция от Министерството на транспорта, прокуратурата и парламента
25.06.2018 | 10:00
(0 гласа)

От 13 юни, вече 12 дни, продължава гладната стачка на общественика Николай Колев-Босия. Тя е в знак на протест срещу купуването на шофьорски книжки и срещу връщнето на работа на уволнени корумпирани служители на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

Нито една от визираните в обръщението му институции не реагира, въпреки че 12-ти ден гладуване сериозно застрашава здравето на интелектуалеца и може да доведе до критично развитие.

 

Премиерът Борисов в петък дори заяви, че поради спряната корупция в автомобилната администрация, вече нямало желаещи и за служители на КАТ - теза, която рязко контрастира с това, което граждните изпитват на гърба си по пътищата след среща с катаджии. Социалните мрежи всеки ден публикуват клипове на "сблъсъци" на шофьори с катаджии, искащи подкупи, които премиерът Борисов е препоръчително да изгледа, преди да твърди така уверено, че корупцията в автомобилната администрация е приключила.

 

Босия иска разпускане на Народното събрание, тъй като депутатите бездействат по въпроса с войната по пътищата и фалшивите книжки, а на изпратените от него сигнали до Народното събрание и Прокуратурата той не е получил отговор. До момента няма реакция от Министерството на транспорта, оглавявано от Ивайло Московски, които пряко отговарят за Автомобилна администрация.

От 13 юни Босия обяви в блога си, че започва безсрочна гладна стачка в знак на протест срещу това, което, по думите му, е "участие на депутатите в избиването на хората" по пътищата.

Босия прибягва до крайната мярка, тъй като предишните му опити да привлече вниманието на институциите и на гражданите към проблема не са дали резултат, според него.

Единствено предаването на Сашо Диков "Евродикоф" по ТВ "Евроком" показа гладната стачка на интелектуалеца.

Стачката вече сериозно застрашава здравето на Босия. Очакваме да предизвика диалог с него от страна на посочените институции, за да не се стига до критично развитие на ситуацията. Исканията на Босия са по проблем, касаещ цялото общество - войната по пътищата, купуването на книжки и корупцията в ДАИ и КАТ, които водят до физически жертви всеки ден. България е на първо място в ЕС по жертви при автомобилни катастрофи.

Учудващо е, че визираните институции възприемат гладната стачка на Босия лично - не като начин да се фиксира общественото  внимание към проблема и да предложат решения, а като враждебно действие на гражданин персонално към тях.

В блога на Босия е публикувано средното изявление, което поместваме без редакторска намеса:

 

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДО ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, ДОКОЛКОТО СА ОСТАНАЛИ ТАКИВА

На 5 април т. г. ви изпратих настоятелно искане за незабавна среща с вас и депутатите от НС с цел да ви уведомя и докажа за възстановяването на ОПГ (организирана престъпна група - б.р.) в ИА "Автомобилна администрация" при МТИТС.

Всички арестувани за корупция вследствие на която се избиват, раняват и осакатяват десетки хиляди български граждани годишно бяха тихомълком пуснати от ареста и възстановени на постовете си и продажбата на изпити и шофьорски книжки бе напълно възстановена.

Предложението ми бе отхвърлено чрез т. нар. "мълчалив отказ", което аз наричам "престъпление на гузната съвест". Вследствие на това аз изпълних предупреждението си и възстанових замерянето на членовете на ОПГ "Народно събрание", т. е. депутатите, с гнили домати и яйца.

Въпреки това най-висшият държавен орган под ръководството на председателя си продължи да прикрива престъпленията срещу нацията чрез избиването и по улиците и пътищата.

Това показва, че т. нар. "Народни представители" воглаве с председателя им стават дейни съучастници в избиването ни. Отказът от съблюдаването на Конституцията и законите от страна на върховния законодателен орган е показателен, че този модел на управление е дълбоко античовешки, антибългарски и престъпен.

Във връзка с това аз взех решение да започна безсрочна гладна стачка като поставям условието това Народно събрание незабавно да се самозакрие поради престъпния си характер. Допускам, че вие и останалите депутати ще проявите стандартната си тъпота и дебелоглавие и ще оставите без последствие моя протест, но това за пореден път ще покаже, че вие и останалите депутати обслужвате мафията, а не българските граждани, както е написано в Конституцията.

По този начин вие радикализирате българските граждани и в крайна сметка ще докарате обществото до неконтролирани и силови действия спрямо държавните институции. Аз искам да не се стига до такива действия, но вие и останалите престъпни депутати мислите по обратния начин.

Ако е останал и грам здрав разум у вас незабавно предприемете мерки за освобождаването на криминално проявения министър на МТИТС и разбиването на ОПГ в ИА "Автомобилна администрация" или разпуснете НС като негодно да изпълнява задълженията си, които са точно и ясно написани в Конституцията.

Настоявам да уведомите всички депутати за моя протест! Обявявам започването на безсрочна гладна стачка, считано от 0 ч на 13 юни /сряда/ 2018 г.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...