Борисов с корона, рицарски орден и торта за рождения си ден - 24novini.bg

Борисов с корона, рицарски орден и торта за рождения си ден

15.06.2018 | 08:01
(0 гласа)

На рождения си ден българският премиер Бойко Борисов стана хаджия и получи златна корона, орден, златна звезда, също стана рицар, дадоха му торта и му честитиха държавни глави, става ясно от поредица съобщения на пиарите му. Известията валяха като фронтови телеграми от Израел, където премиерът е на официална визита.

 

"То не е за празнуване като станеш на толкова години", каза Борисов на домакините в Израел. Същото нещо в София установи и лидерът на "Атака" и враг в съдебната зала на Борисов - Волен Сидеров. Той му написа поздравителен адрес, в който отчете, че с годините човек имал все по-малко желание да отбелязва рождените си дни, а властта е тежка и човек винаги е обект на критики и недоволство, а не на благодарност. Сидеров провидя и висша сила в съдбата на Борисов, като установи, че щом Борисов е станал държавник, то значи в раждането му е имало особен смисъл и има мисия.

 

За рождения му ден Борисов беше почетен първо от колегата си Алексис Ципрас, с което натъжи актива на ГЕРБ, по традиция нетърпелив да окаже пръв уважение към лидера. Още в ранни зори по телевизията Екатерина Захариева, външен министър и известна със задълбочените си астроложки познания, заяви, че му е честитила с СМС и прогнозира, че Борисов ще получи торта в Израел, "за да му се получи така един приятен празник". Всъщност, Захариева позна, тъй като домакините връчиха на Борисов бяла сметанова торта.

Заедно с това Патриархът на Ерусалим обяви Борисов за висш командир на ордена на Божи гроб. От поклонението му валяха снимки от пиарите и допълнителна информация, че премиерът на България е бил провъзгласен в престижния сан лично от патриарха на Ерусалим Теофилос Трети.

Теофилос Трети е патриарх на Светия град, на цяла Палестина, Сирия, Арабия и отвъд река Йордан, на Кана Галилейска и Светия Цион, а визитата в патриаршията е част от посещението на българския премиер в държавата Израел, тържествуваше пресслужбата на Министерския съвет днес.

Премиерът получи и други подаръци - бе награден със златен кръст, златна корона и звезда.

"Аз не искам да споря с учените, но като погледнеш камъните пред Божи гроб как са изтрити от милиарди посетители, това значи, че те усещат енергията и затова са тук", каза българският премиер Борисов.

Поклонението му на Божи гроб бе представено от пиарите на премиера чрез фотос със запалени до темето му свещи - знак за благоволение свише за рождения му ден.

Още от възкачването му на стола на властта, преди повече от 15 години, рожденият ден на държавника е повод за тържествена процесия с подаръци пред кабинетите на властта, които той е обитавал в центъра на столицата. От няколко години обаче, Борисов става все по-аскетичен и прекарва рождения си ден на работни посещения, планувани предварително, в чужбина, с което пресича ентусиазма на антуража си и на политическия елит да блесне пред премиера с размера на уважението си, демонстриран чрез подаръци.

Догодина премиерът Борисов навършва 60 години. Ще ги посрещне като хаджия.

Желаем му крепко здраве и мъдрост при взимането на тежките управленски решения. 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...