Майките остават в палатките въпреки премиера - 24novini.bg

Майките остават в палатките въпреки премиера

13.06.2018 | 07:37
(0 гласа)

Майките на деца с увреждания ще продължат палатковия протест, въпреки че днес премиера Бойко Борисов обяви, че връща на поста министър Бисер Петков. Това обявиха протестиращите пред 24новини.бг след коментара на Бойко Борисов, в който ги призова да си решават проблемите от домовете. 

 

Майките припомнят, че вече няколко години призовават за приемането на закон за личната помощ, но до момента такъв няма, въпреки хилядите обещания.

Протестът не е срещу или в подкрепа на личности, а за каузата да има бъдеще за децата с увреждания, поради тази причина майките са категорични, че палатките остават докато депутатите не приемат закон за личната помощ, който ще даде шанс на децата с увреждания за достоен живот.

Те са категорични, че не искат протестът да прераства в политически, а очакват от парламентарните групи да свършат работата, за която са избрани и да приемат закона, който вече е изработен с помощта на екипа на омбудсмана Мая Манолова.

 

Те заявиха, че ще търсят диалог с парламентарните комисии. До момента срещаме подкрепа единствено от Антон Кутев, председател на комисията за взаймодействие с гражданите. Той и БСП предложиха в парламента нашите четири искания, но те бяха отхвърлени от мнозинството. Очакваме промяна в позицията на управляващото мнозинство и подкрепа за изработения закон за личната помощ, заявиха пред 24новини.бг протестиращите.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...