Как МВР потулва виновен за катастрофа прокурор - 24novini.bg

Как МВР потулва виновен за катастрофа прокурор

Как МВР прикрива прокурор вновен за катастрофа, разказва във Фейсбук дъщеря на пострадало семейство Как МВР прикрива прокурор вновен за катастрофа, разказва във Фейсбук дъщеря на пострадало семейство
10.06.2018 | 10:45
(0 гласа)

Пореден скандал в МВР тръгна от публикация в социалната мрежа Фейсбук, където Миглена Якимова разказва история за прикриване от полицаи на причинил катастрофа прокурор. Катастрофата е станала с родителите на Миглена Якимова, а полицаите са я посъветвали, както пише тя самата, да не разказва историята, във връзка с това, че причинителят е прокурор.

 

Опитът да се потули случаят предизвика вълна от коментари във Фейсбук, а хора публикуваха аналогични техни случаи, при които МВР прикрива извършителите, защото те са високопоставени хора.

 

Димитринка и Цветан Якимови пътували с автомобила си, когато в него се врязал със своята кола прокурорът от Районна прокуратура - Кюстендил Бойко Игов. Той не е спрял на знак "Стоп", разказва дъщерия им. В момента двамата са в болница с много тежки наранявания, но без опасност за живота. Катастрофата е станала на пътя Кюстенидл - Дупница.

"Понеже разследващите полицаи ме "посъветваха" да не снимам пораженията и да не давам гласност за инцидента, аз ще направя точно обратното. Ще го направя, защото пострадаха моите родители, а виновника е някой си господин Игов /прокурор, разбирате ли/ и си мисля, че всички трябва да видят какво се случва и как поемат последствията си тези хора, ако има за тях такива ....", пише младата жена.

След като Миглена Якимова разгласва случая, на стената й започват да се появяват коментари от популярна в Перник жена да изтрие поста, както и обвинения, че иска да стане известна чрез сензации. Якимова обаче е категорична ,че става дума за живота на родителите й и ще води съдебни битки.

"Майка ми Димитринка е с 4 счупени ребра, със счупена ръка, с натъртвания и синини по тялото. Баща ми Цветан е със счупена кост на петата, рани по главата, не може да диша, в комоцио е. Поел е удара", разказва Миглена също.

Коментарът на Пътната полиция - Кюстендил, цитиран от местното издание "Вяра" е: "Не знам кой какво е казал. Не разполагам с такава информация и не мога да кажа дали е вярно, че разследващите са дали съвет да не се дава гласност за инцидента. По случая се води досъдебно производство”, казва началникът на КАТ-Кюстендил Радослав Боюклийски.

„Не бих могъл да коментирам инцидента, тъй като се води досъдебно производство. Само наблюдаващият прокурор може да даде повече информация. Не мога обаче да Ви кажа кой е, не съм се интересувал”, пък е коментирал директорът на Областната дирекция на МВР Елиан Стамболийски.

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...