ЕК шамароса Борисов за "Региони в растеж", слага мониторинг - 24novini.bg

ЕК шамароса Борисов за "Региони в растеж", слага мониторинг

26.05.2018 | 11:32
(1 глас)

Европейската комисия обяви, че намира у нас проблеми в програмата гордост на ГЕРБ - "Региони в растеж", и затова стартира нов механизъм за подпомагане на България и още четири страни членки за по-добро управление на средствата от ЕС.

 

Това е звучен шамар за премиера Бойко Борисов, вицепремиера по управление на фондовете Томислав Дончев и регионалния министър Николай Нанков, защото програмата „Региони в растеж”, по която предимно се извършва строителството с европейски пари, е голямата гордост на ГЕРБ.

 

Освен България под засилен контрол попадат Гърция, Полша, Испания и Хърватия.

Европейската комисия ще се съсредоточи върху изграждането на подходяща организационна структура и развитието на необходимите умения на персонала, се посочва в съобщение от Брюксел. Освен това ЕК ще подобрява прозрачността, човешките ресурси, вътрешните процедури и системите в областта на информационните и комуникационни технологии.

 

Първата фаза на пилотното действие — от лятото на 2018 г. до края на март 2019 г. — ще бъде посветена на изготвянето на пътна карта за изграждане на административен капацитет. За нея са заделени
900 хил. евро от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР).

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...