Връчиха на Фандъкова Буквар на софийските проблеми - 24novini.bg

Връчиха на Фандъкова Буквар на софийските проблеми

25.05.2018 | 10:26
(0 гласа)

„Жълтите павета са забележителност голяма. Затова си взимат за вили в Банкя и Бояна“, "Искър е река голяма. За жал парл до нея няма", „Паркингите в София са малко, затуй в зелени площи се паркира - жалко“. 

 

Това са част от посланията в "Буквар на софийските проблеми", които гражданската организация Спаси София представи на кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

 

С голяма доза хумор, буква по буква и в рима ентусиастите публикуваха карикатури на различни проблеми от живота в града - дупките, бавната администрация, унищожаването на културното наследство, мръсния въздух и т.н.

„Целта ни беше хем да почетем този така важен и български празник, хем по един забавен начин да покажем проблемите, които ни заобикалят. Считаме, че никой жител на София не е равнодушен към тях“, заявява Гергин Борисов от организацията.

Има някои груби като "Йорданка Фандъкова кметува вече три мандата, май е време да си почине жената", кото отговаря на Й. 

 

От организацията припомнят, че освен на българската писменост и култура, 24-ти май е празник и на просветата, а просветата е наука, знания, цивилизация, култура, възпитание - неща, които все повече и повече хора трябва да усвоят, ако искаме да живеем в модерни, зелени, здравословни и богати градове и държава.

 

 

0
0
0
s2smodern

Горещи теми

Нагоре...